Parallel aan de Europaweg-Zuid, tussen de Witterstraat en de Haarweg in Assen, wordt momenteel een fietspad aangelegd. Het pad komt tussen de Witterstraat en de Haarweg. Dit was de ontbrekende schakel in het fietsnetwerk rond de stad. Met het nieuwe fietspad ontstaat een snellere en veiliger verbinding naar bestemmingen als de Bonte Wever, CS Vincent van Gogh, de bedrijven aan de Mandemaat en het TT circuit.

Commissaris van de Koning René Paas heeft woensdag een stukje gefietst over het eerste stukje fietssnelweg tussen Groningen en Assen. Hij deed dit tijdens een bedrijfsbezoek aan Heuvelman Ibis, dat verantwoordelijk is voor de aanleg van de snelle fietsverbinding.

Een aantal weken geleden is gestart met de aanleg van het eerste deel van de fietssnelweg langs het Noord Willemskanaal. Het extra brede fietspad is een initiatief van provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Groningen, Haren, Tynaarlo en Assen. “Met de komst van de fietsroute wordt de bereikbaarheid van Groningen en Assen voor de fietsende forens en scholier veel beter”, aldus de Commissaris van de Koning.

Beter Benutten
De snelle fietsroute is onderdeel van het pakket Beter Benutten in de Regio Groningen-Assen. Dit is een programma waarin het Rijk, de regio en het bedrijfsleven samenwerken om de bereikbaarheid van onze regio over de weg, het water en het spoor te verbeteren.

Een impuls voor het toerisme
De snelle fietsverbinding moet niet enkel voor een goede bereikbaarheid van de Regio Groningen-Assen. “De fietsroute draagt bij aan een duurzame samenleving, stimuleert het toerisme en daarnaast houdt fietsen de mens gezond”, aldus René Paas. “Niets fijner dan op een dag als deze de eerste meters over de fietssnelweg af te mogen leggen.”

Tijdens de jaarlijkse IPON, een tweedaagse beurs voor onderwijsinnovatie en ICT, heeft Stichting ITurnIT de IPON Award voor Beste Start-Up gewonnen. Andere genomineerden waren EZVR en SkillsDojo. Robert Adema, founder van ITurnIT, noemt de award een geweldige motivatie voor het team om verder te werken aan de implementatie van digitale geletterdheid in het onderwijs.

In het voorjaar van 2018 start Interzorg met de bouw van een Facilitair Centrum in Assen. In het Facilitair Centrum worden ondersteunende activiteiten samengebracht zoals de wasserij en het eten. Deze vinden nu plaats op één van de negen locaties of worden uitbesteed. Voor het onderdeel voeding wordt vanuit de regeling Regionale en Innovatieve Projecten een bijdrage beschikbaar gesteld.

Regio Groningen-Assen