CPO Plankostenfonds

Het CPO-Plankostenfonds wil het eenvoudiger maken om in groepsverband een droomhuis te kunnen realiseren. Wanneer groepen met hun bouwplannen beginnen, moeten ze namelijk vaak kosten maken die ze op dat moment nog niet uit een hypotheek kunnen financieren. Dit fonds ondersteunt hierbij. Meer informatie over het CPO-fonds, www.ruimte-om-te-bouwen.nl

Groepen kunnen nu bij het CPO-Plankostenfonds een lening aanvragen. Per woning kan, onder voorwaarden, tot maximaal€ 12.000,- renteloos geleend worden.

Samen bouwen aan een droomhuis
Samen bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is de laatste jaren in ons land sterk in opmars. In steeds meer gemeenten realiseren groepen burgers hun eigen droomhuis. Een belangrijk voordeel van samen bouwen is dat de groep particulieren zelf de zeggenschap heeft over de opzet van het project, het aantal woningen, de architectuur, het materiaalgebruik en de prijzen van de woningen. Soms betreft het nieuwbouw, maar steeds vaker gaat het ook over herbestemmen van oude gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan de herontwikkeling van een oude school of kantoor, waarin een groep particulieren hun nieuwe droomhuis willen ontwikkelen. Regio Groningen-Assen en drie lokale Rabobanken hebben in totaal € 500.000,- ingelegd in het fonds.

Regio Groningen-Assen