Nieuwsbrief Economisch Platform maart 2017

--
logo Nieuwsbrief Economisch Platform december 2020
---
banner
---

Regionale arbeidsmarkt: hoe bedrijven en talenten elkaar optimaal kunnen vinden en vasthouden

Op 13 april is het Economisch Platform bij Resato International BV in Assen. De kerngroep ondernemers heeft er voor gekozen om het thema ‘arbeidsmarkt’ centraal te stellen. Een interessant en actueel thema waarbij deze keer vooral aandacht is voor de grote uitdaging hoe onze economie en arbeidsmarkt ook in de toekomst goed op elkaar aan blijven sluiten. Tijdens het Economisch Platform gaan we graag de uitdaging aan hoe we in onze regio er voor kunnen zorgen dat bedrijven en talenten elkaar optimaal kunnen vinden en vasthouden. Komt u ook?


Lees verder

Basisscholen in de regio werken aan ‘techniek, talent & energie’

TECHNIEK, TALENT EN ENERGIE is het onderwijsprogramma rond energietransitie voor leerlingen van groep 1 tot en met 8 van de basisschool dat het Nederlandse energiesysteem als uitgangspunt neemt. Energie wordt voor de leerlingen als een spannend, tastbaar en levend onderwerp gebracht.


Lees verder

Online Platform ‘Zelf aan het werk’ succesvol

In 2016 is de Stichting Maatschappelijke Coalitie gestart met het project ‘Zelf aan het Werk’, een online platform waarop individuen, werkgevers en onderwijsinstellingen samenwerken. Het project is als eerste pilot in Nederland gestart in de stad Groningen en rond de zomer is het verbreed naar de Regio Groningen-Assen. Dit naar aanleiding van één van de bijeenkomsten van het Economisch Platform over een inclusieve arbeidsmarkt.


Lees verder

Samenwerking Groningen, Assen, Noordenveld en NOM voor buitenlandse acquisities

De gemeenten Groningen, Assen en Noordenveld hebben met de NOM (Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij) afspraken gemaakt over een gezamenlijke acquisitie van met name internationale bedrijven.


Lees verder

MKB ondernemersavond: 25ste editie op 28 maart 2017

Op 28 maart 2017 is de 25ste editie van de MKB Ondernemersavond. Reden voor de organisatie om er een speciale jubileum editie van te maken.


Lees verder


 
--