previous arrow
next arrow
Slider

JUMPING JACK

Naam project: Jumping Jack
Projecttrekker: BUOG
Locatie: TT-circuit Assen
Omvang projectkosten: € 1.2 miljoen, de bijdrage vanuit Regio Groningen-Assen is € 130.000,-.
Betrokken partijen: Provincie Drenthe, Gemeente Assen, Garage TDI, TT-circuit, Lucia Marthas, Institute for Performing Arts, verenigingen en organisaties uit Noord-Nederland.
Status/planning: In uitvoering

Wat houdt het project in?
Jumping Jack, de bijnaam van Jack Middelburg, Nederlands meest getalenteerde motorrijder ooit, is motormuziektheater op het TT-circuit in Assen. Jumping JackMet 10 acteurs onder leiding van Frank Lammers, 30 racemotoren, 40 gitaristen, 50 muzikanten, 60 dansers en vele figuranten is het een grote participatievoorstelling met een brede landelijke uitstraling. Er worden totaal 30.000 man publiek verwacht bestaande uit motor-, muziek- en theaterliefhebbers. Publiek duikt mee in de seventees en eightees, de hoogtijdagen van het wegracen, na zelf een rondje over het circuit gereden te  hebben. In de voorstelling zijn muziek, motorsport, stunts, theater en dans samen het verhaal van de ups-and-downs van Jack Middelburg. Jack Middelburg overleed na een grote carrière op 31-jarige leeftijd tijdens een wegrace in Tolbert.

Waarom dit project?
Jumping Jack is een regionale productie met landelijke reikwijdte. De economische spin-off straalt uit op de gehele regio. De aantrekkingskracht versterkt de levendigheid en diversiteit van het gebied.

Waarom financiert Regio Groningen-Assen?
Jumping Jack is een theatervoorstelling met brede economische en sociale spin-off. Gelinkt aan het TT-circuit wordt de regio op een unieke manier gepositioneerd in Nederland. De aanvraag is overtuigend en het financiële plan is goed onderbouwd. De Adviescommissie is ervan overtuigd dat het evenement bezoekers vanuit heel Nederland gaat trekken en daarmee een positieve uitstraling heeft op de regio.

Meer informatie? https://www.buog.nl/project/jumping-jack

Regio Groningen-Assen