previous arrow
next arrow
Slider

KUNSTMANIFESTATIE DRENTHE (INTO NATURE)

Naam project: Kunstmanifestatie Drenthe (Into Nature)
Projecttrekker: Stichting Drenthe Kunst, Cultuur & Natuur
Locatie: Assen, Tynaarlo en Aa&Hunze.
Omvang projectkosten: € 1.300.000,- de bijdrage vanuit Regio Groningen-Assen is € 150.000,-
Betrokken partijen: Drents Museum, museum de Buitenplaats, Groningen Airport Eelde, Drents Landschap, Peergroup, NNO Aardbloei, BOKD, IVN, Behouden Huis, Nationaal Park Drentsche Aa, Dorpsbelangen Taarlo en CBK
Status/planning: Afgerond

Wat houdt het project in?
Het project ‘Into Nature, Art Expedition' omvat de organisatie van een Kunstmanifestatie die heeft plaatsgevonden in de periode van 1 juli tot en met 18 september 2016. Into Nature toont hedendaagse kunst in een kunstroute door het unieke Noorddrentse landschap. 

Waarom dit project?
Het project beoogt een kunstmanifestatie te koppelen aan gebiedsontwikkeling. Door middel van een grote en (inter)nationale kunstmanifestatie moet duidelijk worden voor mensen van buiten de Regio Groningen-Assen dat dit gebied veel te bieden heeft en meer is dan aardbevingen, platteland en onduidelijke accenten. Juist groen en landschap bieden aantrekkelijke aanknopingspunten.

Waarom financiert Regio Groningen-Assen?
Het project beoogt te laten zien dat Regio Groningen-Assen de mooiste woon-werkregio van het land is. Het project vergroot de kwaliteit van stad en land. Hierbij gaat het niet alleen om het vergroten, maar vooral ook laten zien en etaleren van alle aanwezige kwaliteiten (regionale meerwaarde). Door betere positionering en profilering van de culturele infrastructuur, wordt bijdragen aan het gewenste imago van de regio als een uitstekend werk- en leefgebied.

De aftermovie van Into Nature kun je zien op: https://www.youtube.com/watch?v=QErijwPo46E. Meer informatie? https://www.facebook.com/intonatureart/

 

 

Regio Groningen-Assen