previous arrow
next arrow
Slider

PLATFORM IMPACT NOORD

Naam project: Platform Impact Noord
Projecttrekker: Bries
Locatie: Sociale ondernemingen binnen de regio Groningen-Assen
Omvang projectkosten: € 126.000,- de bijdrage vanuit Regio Groningen-Assen is € 39.200,-
Betrokken partijen: Hanzehogeschool Groningen, Van Hulley, WeHelpen, Alfa Accountants, Stichting Betekeniseconomie Drenthe, MVO Alliantie Noord-Nederland, Mistral Marketing & Communictie en Bries (uitvoerder).
Status/planning: In uitvoering

Wat houdt het project in?
Het Platform draagt bij aan het vergroten van de zichtbaarheid, Platform Impact Noord 1het leggen van verbindingen, het versterken van kennis en expertise en het ontwikkelen van ondernemerschap. Het Platform heeft als perspectief om sociaal ondernemerschap aan te jagen en te versterken en doet dit door het bouwen van een community, een website, een online campagne en een jaarprogramma.

Waarom dit project?
Als je Sociale Ondernemingen als een branche zou zien, zou het de snelst groeiende branche van Nederland zijn (Social Enterprise Monitor 2017). Uit het onderzoek ‘Sociaal Ondernemerschap in Noord-Nederland’ vanuit Werk in Zicht blijkt dat de regio Groningen-Assen achterloopt op de trend bij de rest van het land. Door het bouwen van een onafhankelijk Platform wordt de impact van sociaal ondernemen in de regio vergroot.

Platform Impact NoordWaarom financieert Regio Groningen-Assen?
Het project valt onder het speerpunt Economie en draagt bij aan een sterkere sector sociaal ondernemen. De verwevenheid met het project Social StartUp Accelerator ‘Windkracht 5’ maakt ook dit project kansrijk. Het verdienmodel en daarmee na één jaar zelfstandig kunnen opereren is een belangrijke overweging voor toekenning van de middelen.

Meer informatie?
www.burobries.nl
www.socialimpactdaynoord.nl

Jan Willem Wenekes, oprichter & adviseur bij Bries: “Het Platform Impact Noord wordt een community voor ondernemen met maatschappelijke impact. We gaan verschillende ondernemingen, partijen en stakeholders bij elkaar brengen om samen méér maatschappelijke impact te maken. Dit gaan we versterken door het aanbieden van diverse activiteiten voor het vergroten van maatschappelijke impact; het vertegenwoordigen van de ‘sector’ sociaal ondernemen in de regio Groningen-Assen en een campagne om sociaal ondernemen uit te leggen aan een breder (ondernemers-) publiek.”

Regio Groningen-Assen