previous arrow
next arrow
Slider

Boomhutbattle

Naam project: Boomhutbattle
Projecttrekker: Provincie Drenthe
Locatie: Cnossen Leekstermeer, Puur Exloo, Park Zeegser Duinen en camping Landgoed Börkerheide
Omvang projectkosten: €660.000,-, de bijdrage vanuit Regio Groningen-Assen is €50.000,-
Betrokken partijen: Evangelische Omroep, Provincie Drenthe, Gemeente Midden-Drenthe, Marketing Drenthe, Recreatieschap Drenthe
Status/planning: In voorbereiding

Wat houdt het project in?

In het tv-programma 'de Boomhutbattle' wordt gestreden om de titel: 'Wie bouwt de mooiste boomhut van Nederland'? Met het programma promoot Drenthe zichzelf als provincie waar je op een bijzondere manier kunt overnachten. Het programma is een van de grote dragers van de succesvolle marketingcampagne 'Bijzonder overnachten' van Marketing Drenthe. ln 2020 is de kop van Drenthe aan de beurt en zullen op een aantal verblijfsaccommodaties zeer bijzondere bouwwerken verschijnen. Cnossen Leekstermeer en Park de Zeegser Duinen in Zeegse zijn twee van de deelnemers. De Borkerheide bij Westerbork is een camping buiten de regio.

 

Waarom dit project?  

Toerisme neemt toe in economisch belang. De eerdere producties van de boomhutbattle hebben geleid tot een grote populariteit van dit type overnachtingen in Drenthe. Door dit uit te breiden, kan een groot deel van de regio profiteren van dit vernieuwende aanbod.

De naamsbekendheid van de bedrijven zal toenemen door het programma en ook de traffic tussen de steden Groningen en Assen en dit deel van de regio Groningen-Assen vergroten. De deelnemende ondernemers maken onderdeel uit van dit samenwerkingsproject binnen de regio en zullen, nadat de boomhut is gerealiseerd ook onderdeel uitmaken van het provincie brede aanbod op het gebied van bijzondere overnachtingen. De verwachting is dat dit ook positief uitstraalt op het Groningse deel van de regio Groningen-Assen.

 

Waarom financiert Regio Groningen-Assen?

De boomhutten zien er geweldig uit en zijn een aanwinst voor de regio Groningen-Assen. Het project draagt hierdoor bij aan het speerpunt Kwaliteit Stad en Land. Via het tv-programma ontstaat er veel exposure voor de hele regio. Door de toename in toerisme draagt het project ook bij aan het speerpunt Economie.

 

"De Boomhutbattle zet de regio op de kaart, maakt de unieke waarde van het landschap zichtbaar en laat zien hoe de natuur (actief) beleefd kan worden. Bovendien zijn de boomhutten een aanvulling op het bestaande aanbod in de verblijfsrecreatie in de regio."

 

 

Meer informatie?  https://www.zapp.nl/programmas/de-boomhut-battle

Regio Groningen-Assen