Reizende tentoonstelling met resultaten van IABR–Projectatelier Groningen

Een toekomstvisie voor de stad en het aardbevingsgebied waarin energietransitie en de gevolgen voor economie en landschap op verschillende manieren worden verbeeld: de duurzame Nordic Cityin 2035. Dat zijn de resultaten van het Projectatelier Groningen die vanaf 23 april zijn te zien tijdens de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) in de tentoonstelling IABR–2016–THE NEXT ECONOMY. Vanaf half mei tot en met september 2016 reist de tentoonstelling door de provincie Groningen.

Duurzame Nordic City

De vraag was hoe het aardbevingsgebied en de stad veranderen als er in 2035 bijna geen CO2-uitstoot meer is en 90 procent van de energie uit duurzame energie bestaat. Landschapsarchitecten uit stad en regio hebben vier plannen ontwikkeld: Biobased Noorden, veilige en energieneutrale dorpen, Energy Port en Groningen, slimme energiestad. Zo hebben inwoners van Onderdendam meegewerkt aan het proefproject van een energieneutraal dorp. Ze laten zien hoe een dorp beter in zijn geheel aardbevingsbestendig en energieneutraal kan worden gemaakt dan iedere woning of gebouw afzonderlijk.

Reizende tentoonstelling in provincie Groningen

De presentatie gaat van half mei tot en met juni 2016 op reis langs Onderdendam (opening op 16 mei), Loppersum (opening 30 mei), Warffum (opening 6 juni), Appingedam (opening 13 juni), Groningen (opening 20 juni), de Eemshaven (opening 27 juni) en in het provinciehuis van 12 tot en met 30 september.

Samenwerking

Het IABR–Projectatelier Groningen is een samenwerking van de tweejaarlijkse Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) en de provincie Groningen, de gemeente Groningen, Eemsdelta Regio en de Regio Groningen-Assen. Meer informatie Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerhard te Rijdt, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: Provincie Groningen

 

 

Regio Groningen-Assen