Oplossingen gezocht voor volle bussen en treinen

Hoe zorgen we ervoor dat de bussen en treinen in en rond Groningen minder vol zitten in de ochtendspits? Die vraag legt Groningen Bereikbaar voor aan een grote groep reizigers in de spits: scholieren, studenten en medewerkers van onderwijsinstellingen. Tijdens de Spitsbattle in de maand april kunnen zij hun oplossing indienen om het openbaar vervoer in de ochtendspits te ontlasten. De 3 winnaars ontvangen €444,- Alle goede ideeën maken daarnaast kans op een financiële bijdrage om het idee uit te voeren.

In de ochtendspits in en richting Groningen is het druk in bus en trein. Een groot deel van deze reizigers zijn scholieren en studenten. De werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg en het stationsgebied gaan de komende jaren voor extra drukte zorgen op de weg en in het openbaar vervoer.

Studenten en scholieren

Samen met onderwijsinstellingen en vervoerders in Groningen zet Groningen Bereikbaar projecten op om de ochtendspits in het openbaar vervoer te ontlasten. Denk bijvoorbeeld aan projecten om het gebruik van de e-bike te stimuleren. Met de Spitsbattle hoopt Groningen Bereikbaar ook oplossingen van scholieren en studenten binnen te halen. Als 'grootgebruikers' van het openbaar vervoer in de ochtendspits kunnen zij wellicht nieuwe oplossingen bedenken voor deze doelgroep.

Beter Benutten

De Spitsbattle is onderdeel van het pakket Beter Benutten in de Regio Groningen-Assen. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in onze regio over weg, water en spoor te verbeteren. De uitvoering van het thema Onderwijs & Bereikbaarheid is in handen van Groningen Bereikbaar.

 

 

Regio Groningen-Assen