Regio Groningen-Assen 20 jaar!

Op 11 mei 2017 is de viering van het 20 jarig bestaan van Regio Groningen-Assen feestelijk gestart met een ontbijt sessie. Een mijlpaal omdat het de enige regio in Nederland is die in 1996 vanuit vrijwillige samenwerking is opgericht en in 2017 nog steeds bestaat. De regio is uitgegroeid naar een volwaardige netwerkorganisatie waar bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties volop in meedraaien.

De regio is trots op de successen die zijn behaald, zoals de ontwikkeling van een integraal verkeer en vervoersysteem met P&R locaties rondom de stad Groningen en de ontwikkeling van fietsroutes plus. Ook de investeringen in kwaliteit van het gebied, de afstemming over het bouwen van woningen en de aanleg van bedrijventerreinen, is een belangrijk resultaat van de samenwerking. De impulsen aan Regionale en Innovatieve Projecten dragen bij aan de regio als economische motor van Noord-Nederland.

Voorzitter Fleur Gräper-van Koolwijk omschreef het als volgt: "20jaar Regio Groningen-Assen: Waar kinderen pas vanaf 21 volwassen zijn, geldt dat de regio dit al heel lang is. We zijn de afgelopen 20 jaar door slimme samenwerking er goed in geslaagd om de regio te versterken, Beter Bereikbaar te houden, leefbaar te houden en de economie verder aan te jagen. Ik weet zeker dat dat ook de komende 20 jaar nog volop gaat gebeuren."

Directeur Hans Poll gaf een inspirerend betoog over de kracht van Noord-Nederland, van Regio Groningen-Assen en wat nodig is om dit te behouden en verder uit te breiden. Onderaan deze pagina vindt u drie slides die gebruikt kunnen worden voor een presentatie over de kracht van Noord-Nederland.

Een geslaagde ontbijtsessie waarin nut en noodzaak van de regio werd bevestigd. Het was, en is nog altijd goed wonen, goed werken en goed leven in Regio Groningen- Assen.

Wat is Regio Groningen-Assen?
Al 20 jaar werken 2 provincies (Groningen en Drenthe) en 12 gemeenten (Assen, Tynaarlo, Haren, Groningen, Bedum, Winsum, Leek, Zuidhorn, Ten Boer, Slochteren, Noordenveld, Hoogezand-Sappemeer) samen aan de problematiek van overmorgen. Nationaal gezien is dit een unieke samenwerking op basis van vrijwilligheid en gelijkwaardigheid. Vanaf de start met dezelfde deelnemers en de laatste 5 jaar met een grote rol voor stakeholders in het netwerk (bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties).

Regio Groningen-Assen kenmerkt zich door bruisende steden in een landschap voor fijnproevers. Bijna 70% van de inwoners in Noord-Nederland heeft wekelijks een interactie met de regio: werken, wonen, school, ziekenhuis, opleiding of gewoon drinken van kopje koffie. 

De regio heeft van verschillende personen een felicitatie via een selfie vlog mogen ontvangen. Deze zijn gemonteerd tot de volgende selfie film.

Voor meer informatie over Regio Groningen-Assen: http://regiogroningenassen.nl/over-rga

 

Regio Groningen-Assen