Bomen communiceren met bezoekers

Stichting Arboretum Assen heeft de Arboretum App gelanceerd. Een unieke app die als gids fungeert voor bezoekers van het Arboretum. Tijdens een belevingswandeling versturen de bomen berichten aan de bezoekers berichten over bijzondere details.

De app is uniek omdat het gaat om een belevingswandeling waar de ontdekking (voelen, ruiken, kijken) van de vele verschillende bomen centraal staat. Regio Groningen-Assen heeft bijgedragen vanwege dit unieke karakter en omdat het onder andere in samenwerking met IVN is gemaakt. 

Beleving op maat
Natuurliefhebbers en geïnteresseerden vinden in de bomenapp uitgebreide wetenschappelijke informatie over bomen in het Arboretrum. Voor scholieren biedt de app een avontuurlijke kennismaking met de unieke eigenschappen van bomen uit Europa, Azie en Amerika. Ludieke opdrachten van de bomen zelf brengen leerlingen letterlijk dicht bij verrassende kwaliteiten van bomen. 

Uitbreiding app
Op dit moment is de app alleen nog voor Android gebruikers. De ambitie is om de app ook voor iPhone gebruikers geschikt te maken.

Voor meer informatie:
http://arboretum-assen.nl/bomen-communiceren-in-unieke-arboretum-app/

 

 

 

 

Regio Groningen-Assen