previous arrow
next arrow
Slider

Werkzaamheden bouw tunnel bij station Haren van start

In de week van 7 mei is de aannemer gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het realiseren van de tunnel tussen Oosterhaar en Haren. Een belangrijk moment, want hiermee wordt een zichtbare start gemaakt met de aanleg van de lang verwachte en gewenste tunnel voor voetgangers en fietsers tussen het Stationsplein en de Walstroweg. 

De start van de bouw volgt een jaar na het ondertekenen van de overeenkomst tussen de gemeente Haren en ProRail in maart 2017, die de realisatie van de tunnel, een gemoderniseerd station en de herinrichting van het station mogelijk moest maken. Wethouder Michiel Verbeek (D66) benadrukte tijdens de start van de werkzaamheden, nogmaals het belang van de onderdoorgang: “deze tunnel is zo belangrijk voor Haren, omdat het de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers zeer vergroot. Bovendien hebben we het geduld van de inwoners van Oosterhaar de afgelopen jaren erg op de proef moeten stellen. Het is dan ook belangrijk dat de tunnel er nu komt en we onze belofte aan onze inwoners kunnen inlossen.”

Station Haren verbindt
Met het project ‘Station Haren Verbindt’ is een totale investering van bijna twaalf miljoen euro gemoeid. De gemeente Haren, NS, Regio Groningen-Assen, provincie Groningen en ProRail nemen een groot deel van de totale investering voor hun rekening. Daarnaast draagt ook het Rijk bij in de vorm van subsidies. Deze gelden maken het tezamen mogelijk om het gehele stationsgebied aan te pakken, waaronder de realisatie van de tunnel, de modernisering van het station, een nieuw P+R-terrein (reeds gerealiseerd), de pleinen en het openbaar gebied.

 

Regio Groningen-Assen