previous arrow
next arrow
Slider

De Tirrel in Winsum vordert

De Tirrel in Winsum, het unieke project waar zorg, onderwijs, sport en vrije tijd bij elkaar onder 1 dak komen, krijgt steeds meer vorm. Eind vorig jaar is er een voorlopig ontwerp van het gebouw gepresenteerd. Het definitief ontwerp wordt voor de zomervakantie verwacht. Op dit moment zit het project nog volop in de fase van afstemming met alle partijen die een plek in de Tirrel (willen) krijgen en partijen die van de faciliteiten van de Tirrel gebruik gaan maken.

Dat is een heel breed aanbod van o.a. cliëntenraad, ondernemingsraad en medezeggenschap, kinderen en sportverenigingen. Alles met als doel om een plek te worden waar iedereen zich thuis gaat voelen. Op basis van het definitief ontwerp wordt er vervolgens een aanbesteding uitgeschreven voor een aannemer. In het najaar wordt dan duidelijk wie de Tirrel mag gaan bouwen en wat de bouwplanning wordt. 

Betrokkenen bij het project merken dat de Tirrel echt gaat leven. De visie van de Tirrel (ontmoeten, verbinden, verrijken) is sterk en komt nu al tot uiting. De (potentiële) huurders en partners hebben elkaar ontmoet tijdens een informele bijeenkomst. Daar werd niet alleen ieders mogelijke bijdrage aan de Tirrel duidelijk, maar werd ook onderling al gesproken over samenwerking. Van ontmoeting naar verbinding en verrijking. Ook de scholen en De Twaalf Hoven zoeken elkaar steeds meer op en ondernemen samen activiteiten. Zo hebben de kinderen van De Piramiden op Nationale Pannenkoekendag samen met de bewoners pannenkoeken gegeten. Een week later hebben de kinderen van de Tiggeldobbe zich van hun creatieve kant laten zien en hebben zij samen met de bewoners geschilderd. Het waren mooie ochtenden en het is mooi om te zien hoe beide groepen plezier met elkaar hebben. De buurt heeft het plan opgevat om een Social Sofa te realiseren bij de Tirrel. De subsidie die zij hiervoor hebben aangevraagd is gehonoreerd, dus ook dat gaat van start.

Kortom, ook al zonder gebouw wordt er voor en met elkaar gezorgd, ontmoeten en verrijken jong en oud elkaar en is buiten met binnen en omgekeerd verbonden. Als het gebouw er straks staat kan iedereen genieten van deze een mini-samenleving op een prachtige plek in Winsum.

Dit project ontvangt een bijdrage vanuit de regeling Regionale en Innovatieve Projecten Regio Groningen-Assen.

Meer informatie op www.detirrel.nl

 

 

Regio Groningen-Assen