Jumping Jack terug op TT-Circuit in Assen

Volgend jaar mei zal Jumping Jack te zien zijn op het TT Circuit in Assen. De voorstelling is een eerbetoon aan motorcoureur Jack Middelburg die in april 1984 verongelukte tijdens races in Tolbert. Voor deze theathervoorstelling is vanuit het programma Regionale en Innovatieve Projecten van Regio Groningen-Assen een bijdrage beschikbaar gesteld.

Jumping Jack

Jumping Jack is een uniek gebeuren voor muziek- motor- en theaterliefhebbers op het TT-circuit in Assen.
Een muzikale en beeldende voorstelling over het leven van de bekendste Nederlandse motorrijder, de held Jack Middelburg.
10 acteurs onder leiding van Frank Lammers, 20 jonge theatertalenten, de rubberlucht van 30 racemotoren, ijzingwekkend snelle rifs van 40 gitaristen, de soundtrack van Jack's leven gespeeld door 50 muzikanten en 60 energieke dansers in cadans met motoren die wheelies maken.

Jumping Jack is een avontuur van BUOG, Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen die daarin nauw samenwerkt met TT-Circuit Assen, Garage TDI,  Dansacademie Lucia Marthas en veel lokale partijen.

Spelregie: Frank Lammers (bekroond voor zijn regiedebuut in 2017)
Jack Middelburg wordt gespeeld door: Matteo van der Grijn (o.a. bekend van Soldaat van Oranje en Flikken Rotterdam)
Script en muzikale leiding: Jan Tekstra (schreef o.a. hits voor Borsato zoals ‘Je hoeft niet naar huis vannacht’, ‘Vrij zijn’ en ‘Het water’)
Muzikaal voorprogramma: Erwin Java & Band (o.a. bekend van 25 jaar Cuby & the Blizzards)

Speeldata: 9, 10, 11, 12, 16, 17, 18, 19 mei 2019
Kaarten: www.jumpingjack.nu

 

 

 

Regio Groningen-Assen
Recente activiteiten