previous arrow
next arrow
Slider

Studenten adviseren MKB

Onderwijs en bedrijven komen niet alleen tijdens evenementen nader tot elkaar. Praten is een ding, maar gebeurt er ook wat? Zeker. Wij lichten graag een voorbeeld hier uit: Student Consultancy van de Rijksuniversiteit Groningen. De RUG heeft in samenwerking met de gemeente Groningen en provincie Drenthe twee ondersteuningstrajecten voor het MKB opgezet. Beide onder de vlag Student Consultancy. Respectievelijk gaat het om Family Business en Groei Carrousel Drenthe.

De projecten zijn in 2015 opgezet vanuit de universiteit om studenten kennis te laten maken met Noord-Nederland Studenten adviseren MKBen de mooie MKB-bedrijven in de regio. Bovendien kunnen bedrijven direct profiteren van de enorme hoeveelheid kennis die de studenten tijdens hun studie opdoen. Jaarlijks helpen studenten bedrijven met zo'n 40 vraagstukken. Kortom, sinds 2015 zijn al richting de 120 projecten afgerond. En naar tevredenheid: Ondernemers scoren het traject gemiddeld met een 8,4!

Vraagstukken
Ondernemers kunnen met uiteenlopende vragen terecht bij de masterstudenten van de faculteit Economie en Bedrijfskunde. Vraagstukken op het gebied van management, financiering, logistiek, marketing, internationalisering, personeel, processen en dus vraagstukken specifiek voor een familiebedrijf. Hoe je zorgt voor opvolging van je bedrijf is daar een voorbeeld van.
De studenten staan er niet alleen voor. Ervaren professionals begeleiden de studenten gedurende het traject. De looptijd van de trajecten is voor beide 2,5 maand. Het Family Business project loopt van half november tot eind januari, het Groei Carrousel Drenthe van februari tot half april.

Meer informatie?
Klinkt Student Consultancy interessant voor uw bedrijf, maar zijn de kosten een hobbel? Zowel provincie Groningen als provincie Drenthe bieden financiële ondersteuning voor deelnemende bedrijven. Kijk voor meer informatie over Family Business hier en voor Groei Carrousel Drenthe hier.

 

Regio Groningen-Assen
Recente activiteiten