previous arrow
next arrow
Slider

Herstel Landgoederen Eelde-Paterswolde

De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in het herstel en het onderhoud van de Landgoederen Eelde-Paterswolde. Ze staan inmiddels in de noordelijke top 5 van natuurgebieden met een belangrijke publieksfunctie. Je kunt er niet alleen prachtig wandelen, maar ook trouwen op landgoed Lemferdinge, het muziekmuseum op landgoed Vosbergen bezoeken of overnachten in Bed&Breakfast op landgoed De Braak. Natuurmonumenten wil meer bezoekers naar het gebied trekken en het een grotere regionale en landelijke bekendheid geven.

Natuurmonumenten heeft het initiatief genomen voor opwaardering van de landgoederen. Landgoederen 2Zij herstelde de Landgoederen Eelde-Paterswolde samen met andere landgoedeigenaren. In fase 1 hebben de landgoederen een onderhouds- en kwaliteitsimpuls ondergaan. Tijdens de tweede fase zijn nieuwe banken geplaatst, kreeg de kettingbrug een ander leven, zijn de lanen hersteld en boomgaarden opnieuw ingeplant. Nieuwe rododendrons en brede zichtassen maken het plaatje compleet.

Het project heeft een bijdrage gekregen van de Regio Groningen-Assen omdat het de landschappelijke en economische kwaliteit van het gebied enorm versterkt. Betrokken partijen zijn Provincie Drenthe, Gemeente Tynaarlo, Natuurmonumenten en diverse landgoedeigenaren. Meer over het project op https://bit.ly/2sm1dGa.

 

Regio Groningen-Assen
Recente activiteiten