previous arrow
next arrow
Slider

Impact Noord gelanceerd, vereniging voor ondernemen met impact

Tijdens Social Impact Day Noord op 17 oktober is Impact Noord gelanceerd. Impact Noord is een vereniging die ondernemen met maatschappelijke impact in Noord-Nederland versterkt. Impact Noord is ontstaan vanuit de behoefte van ondernemers in Noord-Nederland, die het ondernemersklimaat voor ondernemen met impact willen verbeteren.

Wie zijn Impact Noord
De kern van de vereniging zijn de leden: ondernemingen die maatschappelijke impact realiseren in Noord-Nederland. Logo Impact NoordDeze ondernemers willen elkaar ontmoeten om van elkaar te leren en om samen sterker te staan. Dat kan zijn om ervaringen en contacten uit te wisselen, maar ook om een netwerk van partners te bouwen. Overheden, kennisinstellingen, investeerders en bedrijven, zij spelen allemaal een belangrijke rol bij het creëren van een sterk ondernemersklimaat. Impact Noord is een samenwerkingsverband van organisaties, ondernemers en anderen, die ondernemerschap zien als dé manier om tot innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen te komen.

Wat Impact Noord gaat doen
De vereniging maakt zich hard voor het bouwen aan een sterk netwerk, het vergroten van kennis en expertise, het organiseren van activiteiten en het vergroten van de zichtbaarheid in de regio en online.

Samen bouwen aan een sterk netwerk
Allereerst bouwt Impact Noord samen met haar leden en partners aan een sterk netwerk rondom ondernemen met impact, onder andere door een jaarprogramma met netwerkbijeenkomsten en thema-evenementen te organiseren. Daarnaast verbindt de vereniging leden en niet-leden met elkaar rondom concrete vragen van ondernemers of anderen.

Vergroten van kennis en expertise
Het vergroten van kennis van sociaal ondernemerschap is een belangrijk aandachtspunt in Noord-Nederland. Voor het vergroten van kennis en expertise werkt de vereniging samen met overheden, bedrijfsleven en kennis- en onderwijsinstellingen. De leden hebben veel kennis van en expertise in ondernemen met impact. Deze kennis wordt gedeeld rondom concrete uitdagingen. Zo is Impact Noord ook nauw betrokken bij Windkracht 5, een ondersteuningsprogramma voor social start-ups.

Vergroten van de zichtbaarheid
Impact Noord werkt aan de profilering van lokale ondernemingen en het vergroten van de bekendheid met het concept impact-ondernemen. Bijvoorbeeld door een campagne. Namens haar leden is Impact Noord gesprekspartner en belangenbehartiger bij overheden en anderen die impact-ondernemerschap willen stimuleren.

De leden
Impact Noord is begonnen vanuit de wens van dertien ondernemingen in Noord-Nederland. Meer informatie over de leden en hoe je lid kunt worden, is te vinden op de website.

Bouw mee!
Op de website van Impact Noord zijn evenementen te vinden. Organisaties of ondernemingen die een evenement of project organiseren over impact kunnen contact opnemen, zodat de samenwerking vergroot kan worden. Impact Noord bouwt met leden, partners en andere geïnteresseerden aan een ecosysteem voor ondernemen met impact in Noord-Nederland.

Het project Impact Noord ontvangt een bijdrage van Regio Groningen-Assen vanuit de regeling Regionale en Innovatieve Projecten.

 

Regio Groningen-Assen
Recente activiteiten