previous arrow
next arrow
Slider

Van klaslokaal naar kantoor in voormalige Rijksluchtvaartschool

Het was een flinke uitdaging, de verbouwing van de voormalige Rijksluchtvaartschool, maar het is gelukt! Waar eerder piloten hun opleiding kregen, is nu plaats voor moderne kantoren voor twintig startende en groeiende bedrijven. Gedeputeerde Cees Bijl opende op 5 november het monumentale pand, een van de laatste objecten van de kunstbeweging De Stijl.

Goede bereikbaarheid
Veel van de huurders van de RLS1957 hebben een binding met het pand of de omgeving, 2018 154 Van klaslokaal naar kantoor in voormalige Rijksluchtvaartschoolzoals salesbureau Sellian. Mede-eigenaar Goeran de Pater: "De ruimte die we hier hebben in combinatie met de goede bereikbaarheid was voor ons doorslaggevend. En ik ben in Eelde opgegroeid, dus ik vind het natuurlijk prachtig om vanuit mijn kantoor de vliegtuigen te kunnen zien."

Versterken gebied
De RLS1957 is ook onderdeel van een groter plan, de gebiedsontwikkeling rondom de luchthaven. Gedeputeerde Bijl: "Doordat wij nu investeren in herbestemming, durven ondernemers in de omgeving dat ook te doen. Zo werken we samen aan het versterken van het gebied, met verbeterde werkgelegenheid en leefbaarheid tot gevolg."

Meer informatie
In de RLS1957 is ruimte voor evenementen, kantoren, exposities en bijeenkomsten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de RLS1957? Bezoek dan de website www.rls1957.nl.

De verbouwing van de RLS1957 is mede tot stand gekomen door een bijdrage van Regio Groningen-Assen.

 

Regio Groningen-Assen
Recente activiteiten