previous arrow
next arrow
Slider

Regio Groningen-Assen fietst door

De gemeenten en provincies binnen de Regio Groningen-Assen investeren fors in goede fietsverbindingen tussen de steden en grotere kernen. De fietspaden die zorgen voor een snelle verbinding tussen stad en omgeving, heten 'Doorfietsroutes'. Door op deze routes dezelfde naam en vormgeving te gebruiken ontstaat er een herkenbaar netwerk voor de gebruiker. Dus wilt u lekker opschieten? Neem dan zo'n Doorfietsroute!

De voordelen:
•Geen files onderweg
•Goed onderhouden fietspaden
•Duidelijke bewegwijzering
•Fietsen is gezond
•Goed alternatief voor auto of bus

Kaart doorfietsroutes

Doorfietsroute is de nieuwe naam van fietspaden in de regio Groningen-Assen met specifieke kenmerken. Het is een fietspad met weinig of geen verkeerslichten en waar je zoveel mogelijk voorrang hebt op kruispunten. Je kunt ze herkennen aan de speciale borden langs het fietspad en afbeeldingen op het wegdek. De paden zijn breed en comfortabel, worden goed onderhouden en in de winter zijn ze als eerste sneeuw- en ijsvrij. Lekker doorfietsen dus!

De routes
Doorfietsroutes zijn een goed alternatief voor de auto of de bus. Zeker tijdens de grootschalige werkzaamheden aan weg en spoor. Het doel van dit netwerk is Groningers en Drenten te stimuleren om vaker de fiets te pakken voor afstanden tot zo'n 20 kilometer. Eerder werden deze routes ook wel fietsroutes plus, fietssnelwegen of slimme routes genoemd. In totaal gaat het netwerk in de regio Groningen-Assen uit zo'n vijftien routes bestaan. Dit netwerk leggen de provincie Drenthe, provincie Groningen, gemeente Groningen, gemeente Assen en Regio Groningen-Assen samen aan.


Regio Groningen-Assen