Zeven ondernemers beleven vliegende start met Windkracht 5

1 maart vond de kick-off plaats van de eerste Windkracht 5 editie. Zeven ondernemingen met een sociaal maatschappelijke missie worden de komende 6 maanden intensief begeleid. Windkracht 5 is een start-up programma ontwikkeld door Buro Bries en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Regio Groningen Assen. Het doel van de incubator is om de sociale ondernemingen te helpen met hun groei om zo nog meer impact te realiseren.

 Impact ondernemen is leuk maar de onderneming moet ook levensvatbaar zijn en zorgen voor voldoende brood op de plank. 7 ondernemers Windkracht 5Windkracht 5 helpt om dit te realiseren. Buro Bries realiseert dit programma onder andere in samenwerking met partners als Alfa accountants en Mistral Impactmakers.

Het windkracht 5 programma duurt 6 maanden waarin verschillende facetten van ondernemerschap aanbod komen. De focus ligt op het onderzoeken van het maatschappelijke probleem, de missie en de stip op de horizon. Van daaruit wordt via de Lean Start Up methodiek verder gewerkt aan het realiseren van zeven ondernemersdromen. Dit is de eerste editie van Windkracht 5. Nieuwe sociaal ondernemers kunnen zich aanmelden voor editie 2 die gaat starten in het najaar van 2019.

 

Regio Groningen-Assen
Recente activiteiten