previous arrow
next arrow
Slider

Pitches bijeenkomst Economisch Platform

Tijdens de bijeenkomst van het Economisch Platform op 4 april was er ruimte voor de mensen die de vragen stellen en een oproep doen. En er was ruimte voor de mensen die de antwoorden nu al geven. Zeven oplossingen werden gepitcht. Twee keer, zodat elke bezoeker minstens 2 oplossingen mee neemt. Om te inspireren, te verspreiden en te groeien.

We weten hoe belangrijk de aansluiting tussen talent - jong en oud - en werkgevers is. We vertellen er over tegen elkaar, soms genuanceerd, soms minder. Binnen onze regio Groningen-Assen zijn er ook mensen die dit oppikken en er mee aan de slag gaan. Vanuit onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheid starten partijen projecten om: Om te scholen, op te leiden, aan te jagen of simpelweg de ontmoeting te faciliteren.

Pitch 1: Kansrijke leerweg; samen Kampioenen
Het samen oplossen van de 'GAP' tussen ondernemers en kandidaat, onderwijs en bedrijfsleven. Een initiatief van 7 bedrijven, gestart bij WITEC in Stadskanaal om langdurig werklozen en statushouders op te leiden tot technicus, mbo niveau 2 t/m 4. De praktijk al bij het bedrijf, theorie op school. Hiervoor is de GAP Academy opgericht en wordt er samengewerkt met het ROC Noorderpoort.
Pitchgever: Dok4 GAP Academy, Maarten van der Vlist (bedrijfsleider Dok4). Website

Pitch 2: Groningen Engineering Business Center
Een community met als doel samenwerkingen tussen engineering onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en bedrijven te faciliteren. Niet alleen toegang tot de kennis bij de RUG, maar ook tot studenten en dus mogelijke toekomstige werknemers. Het GEBC laat zien dat de RUG zelf meerdere engineering opleidingen aanbied en PHD-trajecten.
Pitchgever: Groningen Engineering Business Center, Esther Vertelman (coördinator GEBC). Website

Pitch 3: Kansrijk Beroep
Kansrijk beroep zorgt voor nieuwe talenten in de bouw en techniek die, met een opleiding, bij u aan de slag gaan. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die nieuw perspectief worden geboden vanuit een uitkering. Bijvoorbeeld opgeleid tot lasser, monteur en meer.
Pitchgever: Sandra Holtjer, Projectleider Kansrijk Beroep en Voorzitter Platform Techniek bij Werk in Zicht (Arbeidsmarktregio Groningen). Website

Pitch 4: Tekort aan personeel? Omscholingstraject Make IT Work is het bewezen concept Pitches EP 4 4 2019om zij-instromers om te scholen naar een nieuwe baan.
Het model omscholingstraject Make IT Work, maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een functie op hbo-niveau en direct in een baan in de IT sector van start te gaan. Al voordat de kandidaat de opleiding start is er een match met een toekomstige werkgever. Het concept kan ook ingezet worden in andere sectoren.
Pitchgever: Robin van den Berg (directeur IT Academy Noord Nederland). Website


Pitch 5: Toekomstbestendig Technisch Vakmanschap (TTV) als katalysator.
Bedrijfsleven en het onderwijs zouden uit hun comfortzone moeten stappen om regionale talentontwikkeling mogelijk te maken. Met TTV doen zij dat door gezamenlijk een nieuwe opleiding vorm te geven. Technisch mbo niveau 4 onderwijs met de vaardigheden van de toekomst; sociaal en digitaal.
Pitchgever: Jacques Zeelen, hoogleraar 'Lifelong Learning', Globalisation Studies Groningen, Rijksuniversiteit Groningen. Website

Pitch 6: Scholingsalliantie Noord Nederland
Leven lang ontwikkelen, dat doen wij samen, én dat doen wij regionaal. Waarbij de Scholingsalliantie Noord Nederland het aanspreekpunt is voor alle initiatieven op het gebied van en Leven lang ontwikkelen. Alle O&O fondsen worden hier verbonden. Initiatieven kunnen dus bij een balie terecht voor financiering vanuit diverse bronnen.
Pitchgever: Tanja Kl. Sextro, MBA, Beleidscoördinator Human Capital, Provincie Drenthe

Pitch 7: Make it in the north: platform en community for jobs, companies, talent, opportunities and more!
Hoe laten we onze regio exploderen met top internationaal talent? Via Make it in the North; een online platform waar internationaal talent en regionaal bedrijfsleven aan elkaar gekoppeld worden, voor kansen en banen. Want onze kennisintensieve bedrijven zoeken talent, talent dat al naar Groningen komt voor studie en nu nog moeten blijven voor de baan. En de stad.
Pitchgever: International Welcome Center North, Michiel Kasteleijn Businessmanager IWCN. Website

Regio Groningen-Assen