previous arrow
next arrow
Slider

Indietopia Accelerator maakt tussentijdse balans op

De Indietopia Accelerator heeft als doel te zorgen dat game-ontwikkeling in Noord-Nederland zakelijker wordt, dat gamebedrijven gemakkelijker aan financiering komen en dat zij een grotere kans van slagen hebben. Vorige week donderdag presenteerde Indietopia vol trots de tussentijdse resultaten van de accelerator aan een publiek van sponsoren, pers, samenwerkingspartners en docenten gamedesign.

Een aantal hoogtepunten: er wordt aan acht projecten gewerkt en er zijn 22 werkplekken gecreëerd. Ook zorgt Indietopia voor een goede aansluiting met de opleidingen in het noorden, onder meer door het organiseren van seminars met gastsprekers uit het werkveld en door het aanbieden van stageplekken. Bovendien won het team Tweetal Studios in april de award voor 'Best audio’ op gameconferentie Reboot in Dubrovnik.

Dankzij het uitgebreide jaarprogramma en de lening lanceren de teams uiterlijk in 2020 hun games. Deze lopen uiteen van een mobiele game waarin je een terrarium bouwt, tot een cinematografische 'shoot-em up'. De lening van maximaal €20.000 dient binnen 10 jaar te worden terugbetaald; 15% van de omzet uit de games vloeit terug naar de stichting voor de ondersteuning van nieuwe teams.

Indietopia werkt aan de toekomst. Zo bereidt de stichting zich voor op de start van de tweede editie van de accelerator, gepland voor oktober dit jaar. Bovendien zet Indietopia de proeftuin Prototopia op, waar de maakindustrie en de game-industrie elkaar ontmoeten. Hiervoor ontvangt de stichting een subsidie van de Provincie Groningen en wordt zij gesteund door SNN, de Europese Unie en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het project Indietopia heeft tevens een bijdrage gekregen van Regio Groningen-Assen.

Op https://indietopia.org/ is meer informatie te vinden over de ontwikkelingen, de teams en over Prototopia.

Regio Groningen-Assen