previous arrow
next arrow
Slider

Realisatie project Groene dorpsrand Oostindie-Terheijl Leek

Op en langs de weg Oostindie in Leek starten maandag 13 mei de werkzaamheden in het kader van het project Groene dorpsrand Oostindie-Terheijl.
De groene dorpsrand strekt zich uit langs de weg Oostindie vanaf de Roomsterweg tot aan de driesprong bij de Oostindischewijk. Belangrijk element van het project is het veiliger maken van de verschillende kruisingen op de weg Oostindie. Dit met het oog op de vele fietsers die deze weg gebruiken of kruisen. Het werken met groen dicht langs de weg, versmallingen in de weg en rode kruisingsvlakken, moet de snelheid van auto’s remmen.

De werkzaamheden voor het aanbrengen van deze aanpassingen voert Oosterhof Holman uit en vinden plaats van 13 mei tot en met eind juni 2019. In deze periode is de weg gestremd voor doorgaand verkeer, met uitzondering van fietsers en aanwonenden. De woningen zijn te allen tijde bereikbaar.

Als onderdeel van het project Groene dorpsrand Oostindie-Terheijl worden langs de weg Oostindie ook natuurlijke velden ingericht. De eerste twee zijn al klaar, de aanleg van de laatste twee vinden plaats in het najaar. Ook wordt dan langs de weg een afwisseling van open en dicht groen aangeplant. Daarnaast komen er recreatieve verbindingen tussen landgoed Terheijl en De Hoven, de nieuwste fase van nieuwbouwwijk Oostindie in Leek. Hierdoor is het mogelijk ommetjes te maken.

Samenwerking
Omdat het gebied in twee gemeenten ligt, werken de gemeenten Westerkwartier en Noordenveld intensief samen aan dit project. Ook hebben bewoners uit het gebied bijgedragen aan de ontwerpen voor deze groene dorpsrand.

Bijdragen
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en de Regio Groningen-Assen.

 

Regio Groningen-Assen