Ervaringen van fietsers en wandelaars gezocht!

De provincies Groningen en Drenthe voeren momenteel een onderzoek uit naar de mening en ervaringen van de gebruikers van het fietspad langs het Noord-Willemskanaal, tussen de stad Groningen en Haren.

Vorig jaar is het fietspad tussen de A28 en het Noord-Willemskanaal opnieuw aangelegd, omdat het onderdeel gaat uitmaken van de nieuwe doorfietsroute tussen Groningen en Assen. De gebruikers van dit pad verschillen qua snelheid nogal van elkaar. Je komt er wandelaars en hardlopers tegen, fietsers op snelle speed pedelecs, racefietsen, elektrische fietsen, ‘gewone’ fietsen en fietsende coaches van de roeiers in het kanaal. De enquête is onderdeel van een onderzoek dat als doel heeft uit te zoeken hoe ervoor gezorgd kan worden dat iedereen op een prettige en veilige manier gebruik kan maken van het fietspad.

Enquête

Tot uiterlijk 12 mei kan de enquête ingevuld worden. Het invullen duurt maximaal 5 minuten en er kan kans worden gemaakt op een polaroidcamera of e-reader. De enquête kunt u vinden op: www.mijnfietspad.nl

Fietsvriendelijke provincie

Doorfietsroutes in de regio Groningen-Assen zijn fietspaden met weinig of geen verkeerslichten en zoveel mogelijk voorrang op kruispunten. Deze brede en comfortabele fietspaden worden goed onderhouden en worden in de winter als eerste sneeuw- en ijsvrij gemaakt. In Groningen willen we een fietsvriendelijke provincie zijn en blijven. Dit doen we onder andere door het zo aantrekkelijk mogelijk te maken om de fiets te pakken. Lekker doorfietsen? Neem de Doorfietsroute, de snelle verbinding tussen dorp en stad!

 

Regio Groningen-Assen