previous arrow
next arrow
Slider

Verkeershinder in zomerperiode

Deze zomer wordt er in en rond Groningen gewerkt aan de wegen en het spoor. Dit betekent hinder voor weggebruikers en treinreizigers. Groningen Bereikbaar zet tijdens de zomerperiode acties in waarmee forenzen en bezoekers gratis of met korting het OV, de (e)fiets of een P+R kunnen proberen. Zo kunnen reizigers de hinder omzeilen en ervaring opdoen met een andere manier van reizen.

Tijdens de zomervakantie is de zuidelijke ringweg (N7) richting Hoogezand afgesloten. Ook de N361 tussen Groningen en Munnikeweg (Adorp) is zes weken gestremd. Daarnaast rijden er begin augustus acht dagen geen treinen maar bussen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Weener.

Stremming zuidelijke ringweg
Van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot en met maandag 26 augustus 5.00 uur wordt de zuidelijke ringweg (N7) tussen het Julianaplein en het Europaplein voor het verkeer vanuit Drachten/Assen richting Hoogezand gestremd. Combinatie Herepoort gaat dan de damwanden plaatsen voor de bouw van de verdiepte ligging. Deze werkzaamheden duren tot eind dit jaar. De stremming voor het verkeer duurt zes weken. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg van Groningen.

Stremming N361 tussen Groningen en Munnikeweg (Adorp)
In de zomervakantie gaat ook een deel van de N361 tussen Groningen en Winsum op de schop. Het deel tussen de Boterdiepbrug in Groningen tot aan de Munnikeweg (Adorp) is van zaterdag 13 juli 6.00 uur t/m zondag 25 augustus 18.00 uur in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N996 (Onderdendam, Middelstum) en de N46. Ook de fietspaden worden van nieuw asfalt voorzien. Fietsers kunnen wel langs het werk fietsen.

Geen treinen maar bussen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Winschoten/Weener
Van woensdag 31 juli tot en met woensdag 7 augustus rijden er geen treinen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Winschoten/Weener. Tijdens deze periode wordt de Helperzoomtunnel onder het spoor geschoven. Daarnaast zijn er spoorwerkzaamheden ter hoogte van station Groningen Europapark en De Vork in Haren. Arriva en NS zetten bussen in.

Acties
Groningen Bereikbaar heeft deze zomer verschillende acties om de hinder door de werkzaamheden te omzeilen. Hiermee kan men op een laagdrempelige manier kennismaken met het OV, de fiets of een P+R. Gratis of met korting. Op www.groningenbereikbaar.nl/zomer is meer informatie te vinden over deze en andere werkzaamheden, omleidingskaartjes en zomeracties voor fiets, OV en P+R.

 

Regio Groningen-Assen