Mooie successen voor De Groene Stoel en Top Dutch Solar Racing

Twee projecten die een bijdrage hebben gekregen uit de Regeling Regionale en Innovatieve Projecten hebben in oktober mooie successen behaald.

Groene Stoel 1

Restaurant De Groene Stoel bereikte de tweede plek bij de uitreiking van de Diversiteitsprijs van de Gemeente Groningen. Bij dit restaurant kunnen met name vluchtelingen zich voorbereiden op deelname aan de Nederlandse arbeidsmarkt. Statushouders kunnen hier het horeca-vak leren. Tijdens de opleiding tot horeca-assistent is er o.a. aandacht voor sociale vaardigheden, netwerken en het leren van de Nederlandse taal.

 

 

 

Aan de andere kant van de aardbol behaalde het team van Top Dutch Solar Racing met een zelfTop Dutch Solar Racing nieuwsbriefgebouwde zonneauto in de Australische World Solar Challenge de vierde plaats. Het Groningse team, dat bestaat uit 26 mbo-, hbo- en wo-studenten, eindigde als beste Nederlandse team. De zonneauto is, vanaf de tekentafel, compleet nieuw ontworpen. De toegepaste innovaties kunnen op termijn gebruikt worden voor andere vormen van mobiliteit.

Regio Groningen-Assen