Groningen Spoorzone volop in uitvoering

De RGA betaalt mee aan grote infrastructurele projecten die de bereikbaarheid van de hele regio verbeteren. Ook het project Groningen Spoorzone, dat nu volop in uitvoering is, wordt mede gefinancierd door de RGA: 34 miljoen euro op een totale investering van meer dan 300 miljoen euro.

Het project omvat naast de ombouw van het hoofdstation in Groningen (met meer ruimte voor treinen, die ook door kunnen rijden) onder meer de uitbreiding van station Europapark met een extra spoor, de verhuizing van het busstation naar de zuidzijde van het station en de realisatie van het opstelterrein De Vork in Haren. De verbouw van het station in Groningen start naar verwachting in 2020.

Met het project Groningen Spoorzone wordt de hele spoorzone integraal aangepakt en wordt Groningen versterkt als goed functionerend OV-knooppunt. De bus- en treinverbindingen voor OV-gebruikers uit de hele regio Groningen-Assen worden hierdoor aanzienlijk verbeterd. Reizigers per trein, bus, fiets en te voet kunnen in de toekomst nog comfortabeler, sneller en gemakkelijker hun bestemming bereiken.

Kijk voor meer informatie op www.GroningenSpoorzone.nl

Regio Groningen-Assen