previous arrow
next arrow
Slider

Twee weken gratis elektrische cargobike voor bedrijven

Bedrijven en organisaties die regelmatig met de bestelbus onderweg zijn voor hun goederenvervoer, kunnen vanaf vandaag twee weken lang gratis een elektrische cargobike proberen. Op donderdag 5 maart reikte wethouder Philip Broeksma twee elektrische cargobikes uit aan de eerste twee gebruikers; Heijmans en De Kaaskop. De elektrische cargobike is een duurzaam alternatief voor het goederenvervoer in de stad.

Duurzaam alternatief voor goederenvervoer
De cargobike-actie is een initiatief van Groningen Bereikbaar. Veel bedrijven en ondernemers zijn dagelijks met de auto of bestelbus onderweg voor bevoorrading, foto: Siese Veenstrahet vervoeren van goederen tussen locaties of het leveren van diensten en spullen aan huis. Met de cargobike-actie kunnen zij nu twee weken lang gratis proberen of dit een goed alternatief is voor hun goederenvervoer.

Snel, slim en schoon
Groningen vernieuwt weg en spoor. Dat kan hinder opleveren voor weggebruikers. In de binnenstad overbrug je afstanden sneller op de fiets én omzeil je makkelijker hinder door werkzaamheden. Daarnaast is de cargobike een duurzaam en gezond alternatief voor de bestelbus of -auto.

Groninger binnenstad emissievrij in 2025
Wethouder Philip Broeksma ziet een groei in het aantal bestelwagens en vrachtauto's in de binnenstad. “Daarom moeten we kijken naar de leefbaarheid in de stad. We willen dat in 2025 de binnenstad logistiek emissievrij is. Met compacte vrachtfietsen, die goed passen bij de vaak smalle straten van onze historische binnenstad”, aldus Broeksma. De huidige venstertijden voor goederenvervoer gaan in 2022 voor de gehele binnenstad gelden.

Reserveren
Bedrijven kunnen zich vanaf donderdag 5 maart aanmelden voor de cargobike-actie. De cargobike is te reserveren via groningenbereikbaar.nl/cargobike

Regio Groningen-Assen