previous arrow
next arrow
Slider

Voedselbos PlukN voortvarend van start

Stichting PlukN heeft onlangs vanuit de regeling Regionale en Innovatieve Projecten een subsidie gekregen voor het realiseren van een openbaar voedselbos in het Westpark in Groningen. Ze gaan voortvarend van start, want zaterdag 7 maart hebben ze, in het bijzijn van de media en vele geïnteresseerden, zes biggen verwelkomd in het toekomstige voedselbos.

Deze biggen van Akkervarken PluKN varkensgaan op een natuurlijke manier de grond omwoelen, zodat de grond geschikt wordt gemaakt voor het inzaaien van gewassen.  Het resultaat is een voedselbos waar iedereen op ieder moment doorheen kan wandelen en voedsel kan plukken. Door het bos zal dan ook een pad lopen wat voor iedereen (dus ook voor mensen in een rolstoel of met een kinderwagen) toegankelijk is.

PlukN staat voor recreatie en educatie. Bij het bos zal een gebouw komen (volledig duurzaam) waarin er in een 'farm-to-table'-stijl geproefd kan worden. Aan de hand van workshops en cursussen wordt meer informatie over natuur-inclusieve landbouw verstrekt. Hiermee wil de Stichting Plukn een breed draagvlak creëren, door recreatie- en educatiemogelijkheden te bieden waarin het voedsellandschap van morgen kan worden ervaren met alle zintuigen. Vervolgens kunnen directe regionale verbindingen tussen agrariër en consument worden gelegd.

Meer informatie over het project vindt u op:https://www.plukn.nl/

Regio Groningen-Assen