Korwi Mooibroek (Centric): “werken en leren moet met plezier gaan”

“Investeren in personeel is ontzettend belangrijk. Centric is een kennisbedrijf en besteedt veel energie in de ontwikkeling van haar personeel, maar ook in het talent van morgen. Hiervoor starten we een nieuwe samenwerking met het Drenthe College waarbij we onze techniek en mensen beschikbaar stellen om samen met docenten en leerlingen aan de slag gaan." Aan het woord is Korwi Mooibroek, End-User-manager bij Centric uit Assen.

Hij geeft ook aan dat het arbeidsklimaat in onze regio heel erg goed is en dat bedrijven het pragmatisme van veel noorderlingen waarderen.Centric

Als grootste uitdaging ziet Korwi Mooibroek de stabiliteit van het aanbod van arbeidskrachten, vandaar ook de samenwerking met het Drenthe College om de groeiende kloof tussen theorie en praktijk te verkleinen. Tegelijk biedt dit voor Centric uiteraard de kans om talent voor morgen vroegtijdig te spotten. “Van beide kanten is er de bereidwilligheid om hierin echt stappen te zetten, naar elkaar te luisteren en het zoeken van nieuwe oplossingen ook buiten bestaande kaders."

Concreet voorbeeld: samenwerking onderwijs - bedrijfsleven
Gezamenlijk is een nieuw programma ontwikkeld dat na de zomer van start gaat. Centric stelt haar virtuele techniek beschikbaar om een testomgeving op school te creëren waar leerlingen mee aan het werk kunnen. Ook worden werknemers (oud studenten van het Drenthe College) hierbij ingezet. Hij benadrukt dat het daarbij niet alleen maar om de techniek gaat maar dat soft-skills in toenemende mate van belang zijn. Zijn verwachting is, op langere termijn, dat uiteindelijk de klaslokalen verdwijnen en dat studenten direct, door leerkrachten, opgeleid worden binnen het bedrijfsleven. Dit door “Leren en Praktijk” samenbrengen.

“Centric is een groot maar tegelijk laagdrempelig bedrijf. Het vasthouden van personeel is voor ons erg belangrijk gezien de aard van onze activiteiten. We vinden persoonlijke aandacht belangrijk en investeren veel in de ontwikkeling van onze medewerkers. We zien nu al, dat mensen hier gemiddeld langer werken dan elders. Door te investeren in personeel neemt de kennis en kunde toe en wordt het oplossend vermogen versterkt. Hierdoor stijgt óók de klanttevredenheid!"

Wat is Centric?
De samenwerking met het Drenthe College sluit aan bij de belofte van Centric: connect.engage.succeed. Het bedrijf is ervan overtuigd dat als mensen en organisaties samenkomen om hun talenten, kennis en ideeën met elkaar verbinden, het hoogste binnen handbereik is. Centric is een Nederlands IT-bedrijf dat op Europees niveau opereert in meerdere landen met in totaal meer dan 4500 werknemers.  In Assen werken zo’n 160 mensen waarvan het grootste deel voor de afdeling End User Management. Ook detacheert Centric in de regio software professionals en infrastructure professionals bij klanten op kantoor. Vanuit Assen wordt voor meerdere landen de servicedesk vorm gegeven. De werkzaamheden groeien snel en de verwachting is dat binnen enkele jaren verdubbeling nodig is van het aantal professionals. De sterke groei heeft ertoe geleid dat het bedrijf een nieuwe locatie nodig had en komende zomer verhuist naar Hoogeveen.

Wilt u meer weten dan is www.centric.eu of www.werkenbijcentric.nl aan te raden om eens te bekijken. Voor IT-professionals raden we www.centric.eu/craft aan: het groeiprogramma voor IT’ers. Of kijk eens op: https://youtu.be/5iodnzLU9GU

 

Regio Groningen-Assen