Groningen meets Assen

Zo’n 150 ondernemers uit Regio Groningen-Assen kwamen naar de tweede MKB Ondernemersavond van 2017 met als thema ‘coaching’.

Coachen en gecoacht worden
Iemand die alles weet van gecoacht worden, is de Assense ondernemer en voormalig topschaatser Renate Groenewold. Zij hield een boeiend betoog over haar sportcarrière. Zij sprak over haar ervaringen met coach Gerard Kemkers, wat coaching voor haar betekende en legde de link met wat coaching voor ondernemers kan betekenen. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk; ongetwijfeld gaat ze in de zakenwereld nog veel bereiken met haar coaching activiteiten (zie www.renategroenewold.nl).

Ondernemers coachen elkaar
‘Ondernemer coacht Ondernemer’ is aan het 200e coaching traject toe. Ondernemer Coacht Ondernemer biedt zowel startende als ervaren ondernemers in Noord-Nederland de mogelijkheid om met een collega-ondernemer te sparren. Dit gebeurt altijd één op één en in een ongedwongen sfeer. Ondernemer Coacht Ondernemer is toegankelijk voor iedere ondernemer in Noord-Nederland die behoefte heeft aan coaching. Of je nou recent gestart bent, een krachtige groei doormaakt of te maken hebt met tegenslagen: met de juiste coach krijg je meer grip op de zaak, houd je overzicht en kun je verder kijken dan de waan van de dag.

De gelukkige die dit 200e traject in gaat, is Jos Blom van B&G Foodfactory. De ijs- en chocolademaker uit Surhuisterveen groeit explosief, met inmiddels een omzet van boven het miljoen. Over hoe verder om te gaan met deze groei wordt hij gecoacht door Robert Wielinga,.

Groningen meets Assen
Er was een gebalanceerde mix van Groningense en Assense ondernemers die enthousiast connecties aanhaalden of aanknoopten. Daar rolden heel wat vervolgafspraken uit, want zo ver liggen beide steden nu ook weer niet van elkaar. Helemaal als de nieuwe fietssnelweg Groningen-Assen straks klaar is, zijn de beide steden ook via de fiets goed bereisbaar. Renate Groenewold zal er ongetwijfeld heel wat kilometers op afleggen. En wellicht zien we dan wel het fenomeen fietsend coachen nieuw elan krijgen in deze regio. Misschien is dat idee deze avond geboren of gaat een groep Assense ondernemers op de fiets naar de volgende MKB Ondernemersavond op 3 oktober in Groningen. Check: www.mkbondernemersavond.nl.

De MKB Ondernemersavonden worden georganiseerd door onder meer MKB Noord, gemeentes Assen en Groningen en de provincie Drenthe. 

 

Regio Groningen-Assen