Talking Traffic

Nieuwe ontwikkelingen in ‘smart mobility’ volgen elkaar in snel tempo op. Vandaag parkeren auto’s zichzelf in en zijn ze verbonden met elkaar (connected cars). Morgen zijn auto's via de smartphone met bestemmingen verbonden en overmorgen (tussen 2018 en 2022) kan de auto zelfstandig, via de snelweg en in grote delen van de stad, naar elke bestemming rijden. Bekijk hier het filmpje of kijk op de site voor meer informatie.

Partnership Talking Traffic – in vogelvlucht
Regio’s, bedrijven en IenM maken onder de noemer Talking Traffic afspraken over de informatie die ze nu minimaal beschikbaar maken, verrijken en vervolgens aanbieden aan weggebruikers: van de maximum snelheid, informatie over incidenten en wegwerkzaamheden tot een vrije parkeerplaats nabij de bestemming.

Talking Traffic: weggebruikers, borden naast en boven de weg, verkeerscentrales en verkeerslichten – alles communiceert met elkaar. Dit zorgt voor actuele, op de individuele eindbestemming afgestemde reisinformatie die waardevol is voor iedere weggebruiker: niet alleen voor vertrek maar juist ook tijdens de reis is actuele informatie beschikbaar waardoor adviezen beschikbaar komen om de reis zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Regio Groningen-Assen