Pilots Omgevingswet

Bij een pilot Omgevingswet zijn gemeenten, provincies, waterschappen en burgers actief bezig om ervaring op te doen. De deelnemers bepalen zelf het leerdoel en de werkwijze. Resultaten van de pilots zijn beschikbaar.

Tweede tranche Pilots omgevingsvisie van start

De tweede tranche Pilots omgevingsvisie is geopend. Overheden, burgers en bedrijven die alvast stevige stappen willen zetten richting een omgevingsvisie kunnen zich tot woensdag 8 maart aanmelden. Voor deze pilots zoeken we partijen die innovatief aan de slag gaan met hun omgevingsvisie. Aansluitend op de aanbevelingen uit de vorige tranche zetten we vooral in op integraliteit, participatie en cultuurverandering. We willen de resultaten uit de eerste tranche verdiepen en de opgedane kennis en ervaring breed verspreiden.

Wat houdt het in?

Het programma heeft RUIMTEVOLK gekozen voor de uitvoering van de Pilots Omgevingsvisie. Projectleider Jeroen Niemans van RUIMTEVOLK: “We zoeken 10 pilots in gemeenten of provincies die het gewoon gaan doen. Samen stellen we het pilotprogramma samen. Iedere pilot krijgt een coach; daarnaast komen er per pilot twee expertmeetings, waarin de deelnemers specifieke vraagstukken kunnen voorleggen aan deskundigen.

Ervaringen en lessen delen

Rondom de pilots nodigen we een tweede groep uit van 20 gemeenten, provincies en waterschappen, die als leerkring actief meekijkt en meeleert. We willen hen laten aanschuiven bij de expertmeetings en de omgevingsdagen, op voorwaarde dat zij hun ‘takeaways’ delen met ons allemaal. Daarvoor organiseren we gedurende het project ook twee omgevingsdagen, waarin de pilotdeelnemers hun kennis presenteren voor een breed publiek. Gedurende het gehele traject volgen we de pilots op deze website, in de (vak)media en via social media. We laten zoveel mogelijk licht op de pilots schijnen om alle ruimte te geven voor intervisie, ervaringen delen én samen leren! 

U kunt zich aanmelden tot 8 maart. Half maart 2017 ontvangt u meer informatie. in april 2017 vinden de intakegesprekken plaats. Meld u aan via het aanmeldformulier.

Regio Groningen-Assen heeft een Masterclass Omgevingsvisie georganiseerd om de ins en outs van de omgevingsvisie te verkennen. De resultaten en presentaties zijn op te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Regio Groningen-Assen