Getransformeerde Albertsbaan

De afgelopen jaren is de Albertsbaan van een parkeerplaats getransformeerd in een prachtig plein met veel groen, een muziekkoepel en speelruimte voor kinderen. Hierdoor is de nieuwe Albertsbaan een aantrekkelijk verblijfsgebied voor inwoners en gasten van Noordenveld geworden. En zorgt het voor een opwaardering van het centrum van Roden. Wethouder Reint-Jan Auwema heeft samen met gedeputeerde Henk Brink, Sjors van der Heide, voorzitter Wijkbelangenvereniging Centrum Hennie de Heij en voorzitter van de Zakenkring Johan Hummel de vernieuwde Albertsbaan officieel geopend.

Albertsbaan

Reint-Jan Auwema: “Na jaren van plannen maken, en voorbereiden, kunnen we nu eindelijk zeggen dat de Albertsbaan is vernieuwd. Het is een aantrekkelijk plein geworden waar jong en oud zich kunnen vermaken. Het is dan ook een project waar wij als college van de gemeente Noordenveld erg trots op zijn. De nieuwe Albertsbaan vormt wat ons betreft de opmaat voor een verdere metamorfose van ‘Roden Centrum’.” Vanwege de regionale functie van het winkelgebied in Roden, heeft Regio Groningen-Assen bijgedragen aan deze vernieuwing zodat het gebied de impuls heeft gekregen die het verdiend.

Johan Hummel: “Wij zijn als winkeliersvereniging erg in onze nopjes met de nieuwe Albertsbaan. Hopelijk zorgt het plein samen met de aangrenzende winkels en horeca voor een langer verblijf van de consument in het centrum. We zetten nu met de projectgroep onze schouders onder Fase 2 voor een verdere upgrading van het winkelgebied in Roden.”

Foto: Erik Brand, hetstreeknieuws.nl

 

 

 

 

 

Regio Groningen-Assen