Landgoederengordel Eelde krijgt oude grandeur terug

Natuurmonumenten werkt dit voorjaar samen met andere landgoedeigenaren aan de verdere verbetering van de beleving van de landgoederen in Eelde en Paterswolde. Er worden nieuwe bomen, struiken en heesters aangeplant en cultuurhistorische elementen gerestaureerd.

De landgoederen worden langzamerhand weer in hun oude luister hersteld. Zo komt er nieuwe aanplant zoals een nieuwe treurwilg op landgoed De Duinen en nieuwe fruitbomen op landgroed De Braak. Voor landgoed Vennebroek is Natuurmonumenten van plan om het achttiende eeuwse borstbeeld van de stedenmaagd te restaureren.

Herstelplan landgoederen eerste fase
Al in 2013 startte Natuurmonumenten met herstelwerkzaamheden op de landgoederen in Eelde en Paterswolde. Toen werden er onder andere vijvers opgeschoond, oorspronkelijke waterpartijen hersteld en nieuwe zitbankjes geplaatst.

Partners
Het project ‘herstel landgoederen Eelde-Paterswolde’ is een gezamenlijk project van Natuurmonumenten, Het Drentse Landschap, Verslavingszorg Noord Nederland, Kraus-Groeneveld Stichting en de particulieren eigenaren van Westerbroek, Eiberskamp, Hesselinksbos en Borgstee. Financieel wordt het project mede mogelijk gemaakt door Regio Groningen-Assen vanuit de regeling Regionale & Innovatieve Projecten , Provincie Drenthe, gemeente Tynaarlo, het Cultuurfonds, de Rabobank en het Jenny Vrielingfonds.

 

Regio Groningen-Assen