Van idee tot business

Binnen 54 uur een idee ombuigen tot een echte business. Een groep ambitieuze ondernemers gingen hiermee aan de slag tijdens het Startup Weekend in Groningen. Een waardevol evenement voor onze regio waar de Regio Groningen-Assen sponsor van is. Zo’n 71 kandidaten hebben tijdens het zesde Startup Weekend gezwoegd om een idee om te toveren tot een echte business.

De potentiële bedrijven verschillen enorm. Van apps die je wegwijs maken in de wereld van de tripmiddelen (WUBBO) tot fietssloten die je telefoon opladen (EnerKey).

Het weekend begon met de pitches van de ondernemers aan de groep. De beste elf vormden de basisideeën waar de rest van het weekend aan is gewerkt. Dankzij de organisatie van Startup Weekend was er begeleiding door professionele coaches en mentoren. Het weekend draaide niet alleen om het eindresultaat, maar ook om de ervaring.

Winnaar

Altijd al op een veilige en goedkope manier rechtszaken willen oplossen? i-Judge is het platform waarop dat echt kan. Steven Hanemaaijer legt uit hoe dat kan: “We zijn een alternatief geschilbeslechting via een online platform. De jury bestaat uit mensen die verstand hebben van het werkveld en juridisch onderbouwd zijn. De eindbeoordeling is, zoals arbitrage, bindend en geldig.” iJudge heeft een luxe dinerbon gekregen en daarnaast krijgen ze de ruimte om hun idee uit te werken met behulp van professionals en geldschieters.

Tijdens de afterparty in de Puddingfabriek ontving team i-Judge ook nog eens de publieksprijs: tienmaal cocktails bij de Warhol en de eeuwige roem in de vorm van de Startup Weekend Raket.

http://www.sikkom.nl/startup-weekend/

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/170479/Ondernemers-bruisen-van-ideeen-tijdens-Startup-Weekend

http://www.dvhn.nl/groningen/Startup-Weekend-voor-zesde-keer-in-Groningen-21769689.html

 

Regio Groningen-Assen