Online Platform ‘Zelf aan het werk’ succesvol

In 2016 is de Stichting Maatschappelijke Coalitie gestart met het project ‘Zelf aan het Werk’, een online platform waarop individuen, werkgevers en onderwijsinstellingen samenwerken. Het project is als eerste pilot in Nederland gestart in de stad Groningen en rond de zomer is het verbreed naar de Regio Groningen-Assen. Dit naar aanleiding van één van de bijeenkomsten van het Economisch Platform over een inclusieve arbeidsmarkt.

De doelstellingen zijn ruimschoots gehaald met ruim 1.800 aangesloten werkgevers, ruim 1.000 werkzoekenden en 24 mensen die geplaatst zijn op een reguliere baan. Voor 2017 is het doel om 100 mensen aan een betaalde baan te helpen.Zelf aan het werk 2

Hoe werkt het Online Platform?
Met het project ‘Zelf aan het Werk’ kunnen werkgevers simpel en snel hun functies toevoegen en deze binnen een paar seconden gratis vrijgeven als bijvoorbeeld vacature, afspraakbaan of zelfs stageplek. Deze vacature komt automatisch op de site van de werkgever en bij ‘Zelf aan het Werk’. Werkzoekenden maken op een leuke en eenvoudige manier een slim CV en krijgen direct functies te zien die bij hen passen. De werkzoekende kan hier direct op solliciteren en krijgt meteen een terugkoppeling over zijn kans van slagen, maar ook over passende opleidingsmogelijkheden.

De werkgever krijgt de beste kandidaten in volgorde van passendheid aangereikt: niet alleen kandidaten die beschikken over de juiste kwaliteiten, maar ook die de passie bezitten voor het uitoefenen van de functie. Het bijzondere van dit platform  is namelijk dat mensen niet alleen geselecteerd worden op basis van hun competentie, maar vooral ook op basis van hun passie en gedrevenheid.

Verder kent het platform een ‘CockpitWerk’, een BigData-analyse tool. Elke deelnemer genereert een volume van 1.500 datapunten. Deze datapunten worden automatische verwerkt tot een overzicht dat bestuurders in staat stelt om op een speelse manier de arbeidsmarkt in hun gemeente en regio te analyseren.

Meer informatie is te vinden op www.zelfaanhetwerk.nl

 

 

 

 

Regio Groningen-Assen