Marktanalyse werklocaties: van plaats genoeg naar de beste plekken!

Met de economie weer in de lift, en de markt in beweging, is afgelopen mei gestart met een marktanalyse naar de werklocaties in Regio Groningen-Assen. Afgelopen maanden heeft Bureau Buiten hiervoor diverse analyses gemaakt en mensen gesproken. Doel van het onderzoek is om te kijken wat de kwaliteit is van de nieuwe én bestaande locaties, of die voldoet aan de verwachte ontwikkelingen in de markt en waar kansen en knelpunten liggen. Het uiteindelijke doel is om bedrijven in onze regio de beste werklocaties te kunnen bieden, ze optimaal te faciliteren bij hun groei en daarbij flexibel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen!

Eerste resultaten
Tijdens de bijeenkomst met de portefeuillehouders Economie op 12 oktober jl. zijn de eerste resultaten gepresenteerd en is met elkaar gesproken over toekomstige strategie en samenwerking. Hier bleek dat er veel draagvlak is voor voortzetting van de regionale samenwerking op dit thema. Daarbij is gesproken over de wens tot meer flexibiliteit, zowel in het vergroten van de levendigheid en multifunctionaliteit op de werklocaties als ook in de ontwikkeling van de meer gemengde stedelijke en landelijke gebieden. 

Ook hebben met name in Groningen en Assen de wens om snel in te kunnen spelen op (potentiele) nieuwe bedrijven van buiten met een hele grote ruimtevraag. Voor andere gemeenten geldt dat men graag meer mogelijkheden wil voor kleinschalige uitbreidingsruimte voor lokale bedrijven. Andere punten waren de afstemming tussen de toenemende druk op de stad en de mogelijkheden tot regionale spreiding. 

Vervolg van het onderzoek
Komende periode wordt het onderzoek verder afgerond. In dat kader vindt ook nog een bespreking plaats met ondernemers en stakeholders op 15 november a.s. vanaf 16.00 uur in v.d. Valk Groningen. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn dan kunt u contact opnemen met Bart van Rijkom van Bureau Buiten (06-42423872 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). 

 

Regio Groningen-Assen