Bedrijf zoekt Talent

Bijeenkomsten
 Registratie gesloten
 
98
Datum: 4 april 2019 17:00 - 21:00

Locatie: Het Kasteel, Melkweg 1, Groningen

Ik nodig u van harte uit voor de bijeenkomst 'Bedrijf zoekt Talent' van het Economisch Platform op donderdag 4 april a.s. Het thema van deze bijeenkomst is: samenwerking tussen regionaal bedrijfsleven & regionaal onderwijs.

Misschien wel hét onderwerp van nu en in de toekomst voor economische ontwikkeling van regio's: hoe vinden bedrijven het talent dat ze nodig hebben en welke rol hebben onderwijsinstellingen daarin? Een actueel onderwerp, want de vraag naar personeel is groot. En een opgave voor de toekomst, want hoe we werken verandert steeds sneller. Dat geldt voor alle sectoren en in het bijzonder voor de technische sector. We moeten met z'n allen op zoek naar oplossingen en deels zijn die ook al gevonden! In samenwerking met het Noorderpoort College presenteren wij u een programma waarin drie mensen van verschillende kanten in gaan op de vraag vanuit de technische sector en acht mensen acht oplossingen pitchen waarop u direct kunt inschrijven. Want dat is wat we nodig hebben; oplossingen!

Rondleiding
Voorafgaand aan het programma bestaat de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen op de leslocatie van het Noorderpoort College. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over de leslocatie kunt u vinden op https://kasteelgro.nl/.

Programma
15:50 uur Aanmelden rondleiding. U kunt zich melden bij de inschrijfbalie, hoofdingang Het Kasteel, Melkweg 1 in Groningen
16.00 uur Start rondleiding op de leslocatie van het Noorderpoort College
16.30 uur Inloop
17.00 uur Start programma (inclusief buffet). Opening door Anita Pepping (dagvoorzitter), introductie door Ton Driessen (Resato).

Sprekers
Wim van de Pol (Noorderpoort College) over de uitdaging voor het onderwijs op het thema verbinding van regionaal bedrijfsleven en regionaal onderwijs.
Marca Wolfensberger (Hanzehogeschool) over "Wat is Talent"?
Doekle Terpstra (Techniek Nederland) over zijn ervaringen in zijn huidige en overige functies en over voorbeelden uit het land.
Pitches:
Pitch 1: Kansrijke leerweg; samen Kampioenen
Het samen oplossen van de 'GAP' tussen ondernemers en kandidaat, onderwijs en bedrijfsleven.
Pitchgever: Dok4 GAP Academy, Maarten van der Vlist (bedrijfsleider Dok4)
Website
Pitch 2: Groningen Engineering Business Center
Een community met als doel samenwerkingen tussen engineering onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en bedrijven te faciliteren.
Pitchgever: Groningen Engineering Business Center, Esther Vertelman (coördinator GEBC)
Website
Pitch 3: Kansrijk Beroep
Kansrijk beroep zorgt voor nieuwe talenten in de bouw en techniek die, met een opleiding, bij u aan de slag gaan.
Pitchgever: Sandra Holtjer, Projectleider Kansrijk Beroep en Voorzitter Platform Techniek bij Werk in Zicht (Arbeidsmarktregio Groningen).
Website
Pitch 4: Tekort aan personeel? Omscholingstraject Make IT Work is het bewezen concept om zij-instromers om te scholen naar een nieuwe baan.
Het model omscholingstraject Make IT Work, maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een functie op hbo-niveau en direct in een baan in de IT sector van start te gaan. Het concept kan ook ingezet worden in andere sectoren.
Pitchgever: Robin van den Berg (directeur IT Academy Noord Nederland)
Website
Pitch 5: Toekomstbestendig Technisch Vakmanschap (TTV) als katalysator.
Bedrijfsleven en het onderwijs zouden uit hun comfortzone moeten stappen om regionale talentontwikkeling mogelijk te maken.
Pitchgever: Jacques Zeelen, hoogleraar 'Lifelong Learning', Globalisation Studies Groningen, Rijksuniversiteit Groningen.
Website
Pitch 6: Scholingsalliantie Noord Nederland
Leven lang ontwikkelen, dat doen wij samen, én dat doen wij regionaal
Pitchgever: Tanja Kl. Sextro, MBA, Beleidscoördinator Human Capital, Provincie Drenthe
Pitch 7: Make it in the north: platform en community for jobs, companies, talent, opportunities and more!
Hoe laten we onze regio exploderen met top internationaal talent?
Pitchgever: International Welcome Center North, Michiel Kasteleijn Businessmanager IWCN
Website
20.30 uur Afsluiting door Peter Scheij
 
Meer informatie en aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats in Het Kasteel, Melkweg 1 in Groningen. Mocht u zich nog niet hebben aangemeld, dan kan dat alsnog via deze link. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging. 
Graag tot ziens op 4 april!

Met vriendelijke groet,
 
Peter Scheij
Voorzitter Economisch Platform Regio Groningen-Assen

Mede namens de kerngroep uit het Economisch Platform (Iris Vis, Marja Doedens, Ton Driessen, Ralph Steenbergen en Harry Bulthuis)

 

Telefoon
050-316 42 89
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kaart


Regio Groningen-Assen