Vier met ons het succes van 25 jaar regionale samenwerking

Voor wie

Voor iedereen die de regio een warm hart toedraagt

Wanneer

Tijdens Let’s Gro,
vrijdag 5 november 15.00 – 17.00 uur

Waar

Rabozaal Forum Groningen

Let's Regio

Regio Groningen-Assen is een enorm succes gebleken de afgelopen 25 jaar. In dit samenhangend marktgebied zijn door de RGA grote subsidiestromen en investeringen op gang gekomen. De solidariteit in slechtere tijden heeft een solide basis gelegd voor de groei na de crisis en de onderlinge verbinding is sterk toegenomen.

Tijdens Let’s Gro in het Forum, op vrijdag 5 november van 15.00 – 17.00 uur, zetten we de deuren van de Rabozaal open voor iedereen die de regio een warm hart toedraagt. Kom luisteren naar interessante gesprekken, bekijk de speciale jubileum-regiokaart, leer de regio beter kennen en vier het jubileum deze middag mee met de RGA. Let’s Regio!

 Alvast meer weten over bestuurlijke samenwerking? Luister hier naar de podcasts met de RGA-bestuurders.

Programma

Na het welkom van Betty de Boer opent burgemeester van Groningen Koen Schuiling de bijeenkomst Let’s Regio. Hierna blikken we vooruit met Jan Kleine en Nynke Jutten. Als projectleiders van de Verstedelijkingsstrategie van de RGA gaan zij in op hoe de regio er in de toekomst uit gaat zien.

Na deze vooruitblik is het ook tijd voor een terugblik. Dat doen we met de opstellers van de Regiovisie Riek Bakker en Commissaris van de Koning Leen Verbeek van de provincie Flevoland. Zij stonden in de jaren ’90 aan de basis van de ‘Regiovisie Groningen-Assen’ die vandaag de dag nog steeds het uitgangspunt is van het regiobeleid. 

En dan: aan tafel! Wethouder Roeland van der Schaaf, wethouder Karin Dekker, Leen Verbeek en Riek Bakker, gaan met elkaar in gesprek over een aantal actuele thema’s. Het publiek wordt tijdens het programma uitgedaagd zijn kennis van de regio te etaleren. Bereid u dus goed op deze middag voor – wie weet wordt ú dan wel de Regiokenner 2021! De bijeenkomst wordt afgesloten door burgemeester van Assen, Marco Out.

Na de afsluiting drinken we met elkaar een glas op 25 jaar regionale samenwerking!

De sprekers

Koen Schuiling

Koen Schuiling (1959) is sinds 30 september 2019 burgemeester van Groningen. Hij keerde hiermee terug naar de stad waar hij zijn politieke loopbaan begon.

Riek Bakker

Prof. H.E. (Riek) Bakker (geboren op 11 november 1944 in Amsterdam, opgegroeid in Meppel) is een Nederlandse stedenbouwkundige. Haar bekendste projecten zijn de Kop van Zuid in Rotterdam en Leidsche Rijn in Utrecht.

Jan Kleine

Jan Kleine is directeur en mede-oprichter van Bureau PAU (sinds 1995). Jan heeft als projectleider en projectdirecteur een actieve rol gespeeld in verschillende grotere ontwikkelingsprojecten waaronder Blauwestad en Meerstad.

Nynke Jutten

Nynke Jutten (1972) is senior stedenbouwkundige bij De Zwarte Hond in Groningen. Vanuit het bureau is zij projectleider voor de Verstedelijkingsstrategie Regio Groningen-Assen.

Karin Dekker

Sinds februari 2019 is Karin Dekker wethouder van Assen en zij heeft in haar portefeuille Energietransitie en duurzaamheid, Wonen/ volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening, Omgevingsvisie, Milieu en RUD en Gaswinning.

Roeland van der Schaaf

Sinds 31 oktober 2012 is Roeland van der Schaaf wethouder van Groningen en hij heeft in zijn portefeuille Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen, Wijkvernieuwing, Versterking & Herstel, Grondzaken en Maatschappelijk Vastgoed.

Leen Verbeek

Sinds 1 november 2008 is Leen Verbeek Commissaris van de Koning(in) in Flevoland. Eerder was hij wethouder in Houten en (in 2003-2008) burgemeester van Purmerend.

Marco Out

Marco Out: Marco Out is de burgemeester van Assen sinds 16 december 2014.
Fill out my online form.

Download hier de speciale jubileum-regiokaart!

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen