Vier met ons het succes van 25 jaar regionale samenwerking

Voor wie

Voor iedereen die de regio een warm hart toedraagt

Wanneer

Tijdens Let’s Gro,
vrijdag 5 november 15.00 – 17.00 uur

Waar

Rabozaal Forum Groningen

Let's Regio

Regio Groningen-Assen is een enorm succes gebleken de afgelopen 25 jaar. In dit samenhangend marktgebied zijn door de RGA grote subsidiestromen en investeringen op gang gekomen. De solidariteit in slechtere tijden heeft een solide basis gelegd voor de groei na de crisis en de onderlinge verbinding is sterk toegenomen.

Tijdens Let’s Gro in het Forum, op vrijdag 5 november van 15.00 – 17.00 uur, zetten we de deuren van de Rabozaal open voor iedereen die de regio een warm hart toedraagt. Kom luisteren naar interessante gesprekken, bekijk de speciale jubileum-regiokaart, leer de regio beter kennen en vier het jubileum deze middag mee met de RGA. Let’s Regio!

 (Alvast meer weten over bestuurlijke samenwerking? Beluister de podcasts met de RGA-bestuurders die binnenkort op onze website staan)

Programma

Na de opening door de burgemeester van Groningen Koen Schuiling blikken we terug met niemand minder dan stedenbouwkundige Riek Bakker. Zij schreef in de jaren ’90 de ‘Regiovisie Groningen-Assen’ die vandaag de dag nog steeds het uitgangspunt is van het regiobeleid. Daarnaast blikken we natuurlijk ook vooruit. Jan Kleine van bureau PAU en Nynke Jutten van De Zwarte Hond laten daar alvast wat van zien met Verstedelijkingsstrategie 2040 voor de regio Groningen-Assen.

En dan: aan tafel! Riek Bakker en diverse bestuurders van de Regio Groningen-Assen, waaronder wethouder Roeland van der Schaaf en wethouder Karin Dekker, gaan met elkaar in gesprek over een aantal actuele thema’s. Het publiek wordt tijdens het programma geregeld uitgedaagd zijn kennis van de regio te etaleren. Bereid u dus goed op deze middag voor – wie weet wordt ú dan wel de Regiokenner 2021!

De sprekers

Koen Schuiling

Koen Schuiling (1959) is sinds 30 september 2019 burgemeester van Groningen. Hij keerde hiermee terug naar de stad waar hij zijn politieke loopbaan begon.

Riek Bakker

Prof. H.E. (Riek) Bakker (geboren op 11 november 1944 in Amsterdam, opgegroeid in Meppel) is een Nederlandse stedenbouwkundige. Haar bekendste projecten zijn de Kop van Zuid in Rotterdam en Leidsche Rijn in Utrecht.

Jan Kleine

Jan Kleine is directeur en mede-oprichter van Bureau PAU (sinds 1995). Jan heeft als projectleider en projectdirecteur een actieve rol gespeeld in verschillende grotere ontwikkelingsprojecten waaronder Blauwestad en Meerstad.

Nynke Jutten

Nynke Jutten (1972) is senior stedenbouwkundige bij De Zwarte Hond in Groningen. Vanuit het bureau is zij projectleider voor de Verstedelijkingsstrategie Regio Groningen-Assen.
Fill out my online form.

Download hier de speciale jubileum-regiokaart!

Aanmelden nieuwsbrief

© 2021 Regio Groningen-Assen

Contact

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4 9726 AH Groningen
info@regiogroningenassen.nl
050-3164289

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen