Terugblik Stuurgroep RGA 8 maart 2024

nwe collega2

Tijdens de Stuurgroepvergadering van 8 maart op het regiobureau stonden een aantal belangrijke punten op de agenda. Zo werden de Jaarstukken 2024 besproken. Na de vaststelling van de Jaarstukken worden deze voorgelegd aan de colleges en raden & Staten.

Nieuwe programmaleider Mobiliteit

foto sandra

Sandra Knoop is nieuwe programmaleider Mobiliteit! Ze is niet nieuw bij de RGA want na haar studie in 2018 is ze als trainee begonnen bij het Regiobureau  “Ik vind het vooral leuk en interessant om niet voor één gemeente of provincie werkzaam te zijn, maar juist over die grenzen heen te kijken’ aldus Sandra. Ze […]

Reactietermijn verlopen (vacature: Programmaleider NOVEX)

collega gezocht

Door het vertrek van de huidige programmaleider NOVEX zoeken we op korte termijn een nieuwe enthousiaste collega. Zorg jij als onze nieuwe Programmaleider samen met je team voor een goed bereikbare regio? Een regio waar mensen fijn wonen, lekker werken en een prettig leven hebben!

Volgende stap NOVEX: Uitvoeringsagenda

presentatie novex aan statenleden

In december 2023 is het Ontwikkelperspectief voor het NOVEX gebied RGA vastgesteld. Het Ontwikkelperspectief is een gezamenlijk product van het rijk en de regio. Centraal in dit perspectief staat de opgave in de RGA om tot 2040 36.000 woningen te realiseren en 28.000 extra arbeidsplaatsen. De opgaven waren al eerder afgesproken maar de context waarin […]

Werkbezoek aan gemeente Westerkwartier

bezoek aan westerkwartier2

Op uitnodiging van de gemeente Westerkwartier bracht de RGA een werkbezoek. Tijdens een tour door de gemeente zijn verschillende actuele onderwerpen aan bod gekomen.

Inspirerend bezoek aan ZWINC

bezoek aan zwinc

ZWINC is dé plek voor innovatieve startups in Zwolle en omgeving. Een community waar ideeën uitgroeien tot ondernemingen. Alle reden voor de RGA om een excursie naar Zwolle te organiseren voor de deelnemers van het Campussenoverleg. Op woensdagmiddag 24 januari ging de groep richting Zwolle.

Fiets de winter door en win!

david vroom

Fiets jij ook in de winter door in de regio? Doe dan mee met de winactie van Groningen Bereikbaar. Fietsers worden uitgedaagd om tijdens hun fietstocht foto’s te maken die het (winterse) fietsgevoel uitbeelden. Je maakt hierbij kans op mooie prijzen. Ga jij de uitdaging aan?

Officiële aftrap BUFFER+

aftrap interreg project buffer+

BUFFER+ is een interregionaal project dat inzet op het herstel van veenlandschappen. Vijf verschillende partners uit het Netwerk van Groeningen werken samen met regio’s uit Ierland, Frankrijk, Duitsland. De provincie Groningen is trekker van dit project.

Even voorstellen: Nieuwe RGA collega’s

nwe collega2

Na de zomervakantie zijn er drie nieuwe collega’s begonnen bij het Regiobureau van de Regio Groningen-Assen: Manon Breumelhof, Theo Rijnbeek en Lisette van der Woude. Ze stellen zich graag aan u voor.

Logo Regiomonitor@2x

De raden en Staten waren goed vertegenwoordigd tijdens het Regiocongres van de RGA. Het Regiocongres stond in het teken van de evaluatie en actualisatie. @BramSchmaal Hoe meer input er wordt opgehaald hoe beter voor onze bijzondere Regio.
https://regiogroningenassen.nl/regiocongres-2024/

Het duurzame en elektrisch bedienbare Fietspontje Zuidlaardermeer is officieel geopend.
Bezoekers van het Zuidlaardermeergebied kunnen nu weer het populaire fietsrondje maken. Dit is mede mogelijk dankzij de Regeling Regionale Projecten Regeling (ReP) van de RGA.

De RGA was op bezoek bij Loket 9 voor 1 in Veldhoven en Brainport Industry Campus in Eindhoven. Een gemeentelijk samenwerkingsverband op gebied van bedrijventerreinen. Een een internationale campus voor hightech in het hart van de brainport in Eindhoven.

De komende periode worden delen van de zuidelijke ring afgesloten. Nieuwe knooppunten worden met elkaar verbonden. Wij mochten een kijkje nemen op de bouwplaats en waren onder de indruk van de operatie. We kijken uit naar september als we er overheen mogen rijden.

Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Om te meten wat de stand van zaken is in Noord-Nederland er een LLO monitor ontwikkeld.
https://regiogroningenassen.nl/startpunt-onderzoek-onder-noordelijke-beroeps-bevolking/

Kees Klomp stelt tijdens deze workshop de vraag “In een economische ecologie doen we niet langer alsof we boven de natuur staan, maar stellen we de natuurlijke huisregels centraal”. Praat u mee?

Wat vindt u van deelauto's?
Maakt u gebruik van deelauto's?
Hendri Nijborg doet onderzoek naar deelauto’s in het landelijk gebied voor de provincie Drenthe.

De enquête kunt u hier invullen, dat kost <10 minuten.: https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6X4CQnobedBvn4W

Vandaag kennismaking met ⁦@havlieg⁩ als nieuwe directeur van RGA. Samen met wethouders Annemiek Hoessen en ⁦@ErikDrenth⁩ op de fiets een rondgang door #Hoogezand; Gorecht-West, Martenshoek, historisch lint, Noorderpark. Grote #opgaven in #woonmilieus; fysiek/ sociaal.

Kijktip: nieuwsgierig naar de oude loop van de Hunze? Groeten uit Groeningen gaat morgen langs bij Hunzedal, Tusschenwater en de stad Groningen.

Regio Groningen-Assen heeft een nieuwe directeur! Met ingang van 1 juni 2023 gaat Harmke Vlieg (@havlieg) van start bij het Regiobureau van de RGA. Zij volgt hiermee Betty de Boer op die in april afscheid nam van de RGA.

Namens de @GemWkwartier de Regionale Woondeal ondertekend met de bestuurders van @RegioGA, gedeputeerden @TjeerdVD en Hans Kuipers. Dit onder toeziend oog van @hugodejonge wiens handtekening uiteraard niet mocht ontbreken✒️ 🏘!

Als voorzitter ⁦@RegioGA⁩ tekende ik vandaag voor meer dan 21000 te bouwen huizen vóór 2030 met ⁦@hugodejonge⁩ Dat is mogelijk omdat we met 7 gemeentes en 2 provincies samenwerken.Dit is het moment voor het Groningse deel.Dank wethouders en medewerkers en ministerie.

Ondertekening van de woondeal Regio Groningen Assen door minister Hugo de Jonge @MirjamWulfse @TjeerdVD @HansHaze1 @JosDarwinkel @StaalC @ErikDrenth @henkjanschmaal

4

Minister Hugo de Jonge tekent vandaag de woondeals van oa onze Regio Groningen Assen waarin we afspraken maken over de woningbouwopgave @MirjamWulfse @avine_fokkens @TjeerdVD Rik van Niejenhuis

3

#WorldWetlandsDay!🎉
Vandaag komt de werkgroep Groeningen bijeen om het belang van de laagveengordel voor het #klimaat de #biodiversiteit en de #leefkwaliteit onder de aandacht te brengen & te onderzoeken wat we nog meer kunnen doen! #WetlandsDay2023

Vanmiddag hebben wethouder Erik Drenth, Sandra Knoop van Regio Groningen-Assen, Martin Courtz van provincie Drenthe en Marlies Rijkeboer van Century Autogroep de eerste volledig elektrische deelauto in Midden-Groningen onthuld. https://bit.ly/3uYUByd

.

We waren gevraagd om op het Koninklijk Nederlands Waternetwerk iets te vertellen over ons project http://www.Groeningen.nu over oa klimaatadaptatie. @bgdeboer was in Rotterdam

Onze nieuwsbrief van november is uit, met o.a: Kwart miljard rijksbijdrage voor bereikbaarheid nieuwe woonwijken in de regio Groningen-Assen en een terugblik op Let’s Regio over ruimtelijke kwaliteit.
Lees ‘m hier👇


#regionalesamenwerking #RGA

Kwart miljard rijksbijdrage voor bereikbaarheid nieuwe woonwijken in de regio Groningen-Assen

#versnellingsafspraken #infrastructuur #bereikbaarheid #woningbouw #regionalesamenwerking #RGA

Meer laden

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen