Vacature: Programmaleider NOVEX

collega gezocht

Door het vertrek van de huidige programmaleider NOVEX zoeken we op korte termijn een nieuwe enthousiaste collega. Zorg jij als onze nieuwe Programmaleider samen met je team voor een goed bereikbare regio? Een regio waar mensen fijn wonen, lekker werken en een prettig leven hebben!

Volgende stap NOVEX: Uitvoeringsagenda

presentatie novex aan statenleden

In december 2023 is het Ontwikkelperspectief voor het NOVEX gebied RGA vastgesteld. Het Ontwikkelperspectief is een gezamenlijk product van het rijk en de regio. Centraal in dit perspectief staat de opgave in de RGA om tot 2040 36.000 woningen te realiseren en 28.000 extra arbeidsplaatsen. De opgaven waren al eerder afgesproken maar de context waarin […]

Werkbezoek aan gemeente Westerkwartier

bezoek aan westerkwartier2

Op uitnodiging van de gemeente Westerkwartier bracht de RGA een werkbezoek. Tijdens een tour door de gemeente zijn verschillende actuele onderwerpen aan bod gekomen.

Inspirerend bezoek aan ZWINC

bezoek aan zwinc

ZWINC is dé plek voor innovatieve startups in Zwolle en omgeving. Een community waar ideeën uitgroeien tot ondernemingen. Alle reden voor de RGA om een excursie naar Zwolle te organiseren voor de deelnemers van het Campussenoverleg. Op woensdagmiddag 24 januari ging de groep richting Zwolle.

Fiets de winter door en win!

david vroom

Fiets jij ook in de winter door in de regio? Doe dan mee met de winactie van Groningen Bereikbaar. Fietsers worden uitgedaagd om tijdens hun fietstocht foto’s te maken die het (winterse) fietsgevoel uitbeelden. Je maakt hierbij kans op mooie prijzen. Ga jij de uitdaging aan?

Officiële aftrap BUFFER+

aftrap interreg project buffer+

BUFFER+ is een interregionaal project dat inzet op het herstel van veenlandschappen. Vijf verschillende partners uit het Netwerk van Groeningen werken samen met regio’s uit Ierland, Frankrijk, Duitsland. De provincie Groningen is trekker van dit project.

Even voorstellen: Nieuwe RGA collega’s

nwe collega2

Na de zomervakantie zijn er drie nieuwe collega’s begonnen bij het Regiobureau van de Regio Groningen-Assen: Manon Breumelhof, Theo Rijnbeek en Lisette van der Woude. Ze stellen zich graag aan u voor.

In gesprek met: gemeente Midden-Groningen

midden groningen3

Harmke heeft in Midden-Groningen de gemeente op de fiets verkent. Op 27 september stapte zij op de fiets, samen met burgemeester Adriaan Hoogedoorn en wethouders Annemiek Hoessen en Erik Drenth.

Ruimte voor bedrijven

Kantorenanalyse

De regio Groningen-Assen moet er rekening mee houden, dat er voor bedrijven tot 2040 nog tussen de 140 en 300 hectare extra ruimte nodig zal zijn. Dat is de belangrijkste uitkomst van de door onderzoeksbureau Stec opgestelde Marktanalyse werklocaties RGA, die op 24 april jongstleden werd gepresenteerd tijdens het Portefeuillehoudersoverleg Economie (POE). De Marktanalyse – […]

Stimuleren korte keten in de landbouw

Ideeën Startup in Residence

Hoe krijgen we voor elkaar dat een groter deel van het lokaal geproduceerde voedsel ook lokaal wordt geconsumeerd? Om een antwoord te krijgen op deze vraag hebben de gemeenten Groningen en Westerkwartier samen met de Regio Groningen-Assen een zogenaamde ‘challenge’ gedefinieerd in het Startup in Residence-programma waar startups zich voor kunnen inschrijven.

Logo Regiomonitor@2x

De komende periode worden delen van de zuidelijke ring afgesloten. Nieuwe knooppunten worden met elkaar verbonden. Wij mochten een kijkje nemen op de bouwplaats en waren onder de indruk van de operatie. We kijken uit naar september als we er overheen mogen rijden.

Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Om te meten wat de stand van zaken is in Noord-Nederland er een LLO monitor ontwikkeld.
https://regiogroningenassen.nl/startpunt-onderzoek-onder-noordelijke-beroeps-bevolking/

Kees Klomp stelt tijdens deze workshop de vraag “In een economische ecologie doen we niet langer alsof we boven de natuur staan, maar stellen we de natuurlijke huisregels centraal”. Praat u mee?

Wat vindt u van deelauto's?
Maakt u gebruik van deelauto's?
Hendri Nijborg doet onderzoek naar deelauto’s in het landelijk gebied voor de provincie Drenthe.

De enquête kunt u hier invullen, dat kost <10 minuten.: https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6X4CQnobedBvn4W

Vandaag kennismaking met ⁦@havlieg⁩ als nieuwe directeur van RGA. Samen met wethouders Annemiek Hoessen en ⁦@ErikDrenth⁩ op de fiets een rondgang door #Hoogezand; Gorecht-West, Martenshoek, historisch lint, Noorderpark. Grote #opgaven in #woonmilieus; fysiek/ sociaal.

Kijktip: nieuwsgierig naar de oude loop van de Hunze? Groeten uit Groeningen gaat morgen langs bij Hunzedal, Tusschenwater en de stad Groningen.

Regio Groningen-Assen heeft een nieuwe directeur! Met ingang van 1 juni 2023 gaat Harmke Vlieg (@havlieg) van start bij het Regiobureau van de RGA. Zij volgt hiermee Betty de Boer op die in april afscheid nam van de RGA.

Namens de @GemWkwartier de Regionale Woondeal ondertekend met de bestuurders van @RegioGA, gedeputeerden @TjeerdVD en Hans Kuipers. Dit onder toeziend oog van @hugodejonge wiens handtekening uiteraard niet mocht ontbreken✒️ 🏘!

Als voorzitter ⁦@RegioGA⁩ tekende ik vandaag voor meer dan 21000 te bouwen huizen vóór 2030 met ⁦@hugodejonge⁩ Dat is mogelijk omdat we met 7 gemeentes en 2 provincies samenwerken.Dit is het moment voor het Groningse deel.Dank wethouders en medewerkers en ministerie.

Ondertekening van de woondeal Regio Groningen Assen door minister Hugo de Jonge @MirjamWulfse @TjeerdVD @HansHaze1 @JosDarwinkel @StaalC @ErikDrenth @henkjanschmaal

4

Minister Hugo de Jonge tekent vandaag de woondeals van oa onze Regio Groningen Assen waarin we afspraken maken over de woningbouwopgave @MirjamWulfse @avine_fokkens @TjeerdVD Rik van Niejenhuis

3

#WorldWetlandsDay!🎉
Vandaag komt de werkgroep Groeningen bijeen om het belang van de laagveengordel voor het #klimaat de #biodiversiteit en de #leefkwaliteit onder de aandacht te brengen & te onderzoeken wat we nog meer kunnen doen! #WetlandsDay2023

Vanmiddag hebben wethouder Erik Drenth, Sandra Knoop van Regio Groningen-Assen, Martin Courtz van provincie Drenthe en Marlies Rijkeboer van Century Autogroep de eerste volledig elektrische deelauto in Midden-Groningen onthuld. https://bit.ly/3uYUByd

.

We waren gevraagd om op het Koninklijk Nederlands Waternetwerk iets te vertellen over ons project http://www.Groeningen.nu over oa klimaatadaptatie. @bgdeboer was in Rotterdam

Onze nieuwsbrief van november is uit, met o.a: Kwart miljard rijksbijdrage voor bereikbaarheid nieuwe woonwijken in de regio Groningen-Assen en een terugblik op Let’s Regio over ruimtelijke kwaliteit.
Lees ‘m hier👇


#regionalesamenwerking #RGA

Kwart miljard rijksbijdrage voor bereikbaarheid nieuwe woonwijken in de regio Groningen-Assen

#versnellingsafspraken #infrastructuur #bereikbaarheid #woningbouw #regionalesamenwerking #RGA

Werk jij graag mee aan slimme, duurzame mobiliteitsoplossingen? Meld je dan gratis aan het voor ons HIVE LIVE-event op 17 november! Tijdens HIVE LIVE staan inspiratie en netwerken centraal, met dit jaar als thema 'Connect the Future'. Bekijk het programma: https://bit.ly/3ytgM1A

RGA-directeur Betty de Boer kreeg tijdens Let's Regio!: "Ik ben verrast door de vele ideeën en inzichten die vanmiddag zijn gedeeld. Het heeft ons haakjes gegeven voor de invulling van ons thema #ruimtelijkekwaliteit." #regionalesamenwerking

Tim Willems-Kruize van Libau vertelt tijdens Let's Regio! over de kwaliteitsinstrumenten voor #ruimtelijkekwaliteit. "Bij de grote woningbouwopgave in de regio is extra denk- en ontwerpkracht nodig anders missen we kansen," is zijn stelling. #regionalesamenwerking

Meer laden

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen