Home | Regio Groningen-Assen strategisch partner innovatiecentrum hive.mobility

Regio Groningen-Assen strategisch partner innovatiecentrum hive.mobility

Delen

Samen met negen andere bedrijven heeft de RGA op 22 oktober jl. een overeenkomst getekend en treedt daarmee officeel toe tot het netwerk van hive mobility. Hive.mobility is het innovatiecentrum voor slimme en duurzame mobiliteit. Een netwerk van partners in Noord-Nederland werkt binnen hive.mobility samen aan de transitie naar een duurzamere en slimmere mobiliteit van goederen en personen.

“Het afgelopen jaar hebben al veel partners gezamenlijk innovatieve mobiliteitsprojecten opgestart onder de vlag van hive.mobility. Denk bijvoorbeeld aan waterstofbussen, – treinen en -vrachtauto’s, testen met autonoom vliegende drones en auto’s en pilots met elektrische cargobikes. Ik ben verheugd dat onze partners geloven in het potentieel van de Hive door hun commitment nu ook officieel vast te leggen,” aldus Ilse Mensink, programmamanager hive.mobility.

Mobiliteitstransitie
Door de snelle opeenvolging van technologische innovaties, verandert het ecosysteem van mobiliteit radicaal. Naast de auto, bus, trein, metro en fiets zal ons pallet van modaliteiten worden uitgebreid met een elektrische auto of een auto op waterstof, zelfrijdende en verbonden voertuigen en nieuwe abonnementsdiensten zoals Mobility-as-a-Service (MaaS). Er ontstaan hiermee tal van mogelijkheden om personen en goederen slimmer, sneller en duurzamer te vervoeren.

Ilse Mensink: “Noord-Nederland leent zich als regio bij uitstek voor het versnellen van deze mobiliteitstransitie met nieuwe innovaties, waarbij uiteindelijk ook opgeschaald kan worden naar landelijke en internationale toepassingen. We slaan als hive.mobility daarom de handen ineen om samen te werken aan de mobiliteit van de toekomst.”

Samenwerking
Binnen hive.mobility werken kennis- en onderwijsinstellingen, overheden, bedrijven, ondernemers en non-profitorganisaties samen aan duurzame en slimmere mobiliteit. De partners bedenken oplossingen voor de regio vanuit de gedachte dat deze vervolgens breed in Nederland en Europa toegepast kunnen worden.

Meer informatie vindt u op de website: Hive.mobility

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen