Home | Operatie Julianaplein: 11 februari – 9 mei

Operatie Julianaplein: 11 februari – 9 mei

Delen

Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er eerst een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten (A7, zuidelijke ringweg N7, A28). Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op in en rond de hele stad.

Hinder in de hele stad
De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. Er is forse verkeershinder te verwachten op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er, tussen februari en mei, elke dag 80.000 minder auto’s op het wegennetwerk in en rond Groningen rijden. Lukt dit niet, dan loopt de boel gegarandeerd vast.

De dringende oproep aan alle automobilisten is: pas tijdens Operatie Julianaplein je reisgedrag aan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het OV. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R of buiten de spits.

Roadshow
Tussen dinsdag 25 januari en woensdag 2 februari bezoekt Groningen Bereikbaar bedrijven in de hele stad Groningen. Tijdens deze roadshow gaan de medewerkers van Groningen Bereikbaar bij bedrijven en ondernemers langs op de bedrijventerreinen, in de wijkwinkelcentra en in het centrum van Groningen. Doel van de roadshow is om de urgentie van Operatie Julianaplein extra te benadrukken.

 Nieuwe Julianaplein
Het nieuwe Julianaplein is onderdeel van het project Aanpak Ring Zuid. De planning is dat dit in 2024 klaar is. Dan rijdt het verkeer over een ongelijkvloerse kruising en zijn de verkeerslichten verdwenen. Dit zorgt voor een vlotte doorstroming. De Minder Hinder-aanpak wordt ingezet bij de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg. Het rijk stelt hiervoor via RGA middelen beschikbaar.

Lees meer op www.operatiejulianaplein.nl.

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen