Home | Economisch regioprofiel dit najaar gereed

Economisch regioprofiel dit najaar gereed

Delen

Onderzoeksbureau Jester Strategy werkt aan het opstellen van een economisch profiel van de regio Groningen-Assen. Naar verwachting is het profiel dit najaar gereed. Een grote groep vertegenwoordigers van allerlei branches en sectoren hebben inmiddels de enquête hiervoor ontvangen en ingevuld, waar we heel blij mee zijn!

In het economisch profiel van de regio zijn strategische keuzes gemaakt door regionale beslissers vanuit onderwijs, overheid en bedrijfsleven. We organiseren de komende maanden meerdere bijeenkomsten om alle stakeholders hierin mee te nemen. Aan het eind van dit jaar maken we een uitvoeringsplan, zodat we begin 2021 van start kunnen gaan met een scherp en concreet plan om de regionale economie te versterken.

Koop lokaal bij www.warenhuis.groningen.nl

Kleine winkels hebben het in de coronacrisistijd ontzettend moeilijk. Nooit was het belangrijker om je inkopen lokaal te doen, bij de winkelier om de hoek. Dat kan nu ook online. De webshop www.warenhuis.groningen.nl die sinds december in de lucht is, groeit momenteel hard uit tot dé plek om online lokaal te winkelen. Inmiddels hebben ruim 80 winkeliers in de Groninger binnenstad zich aangesloten. Dagelijks sluiten nieuwe winkels aan en groeit  het aanbod. Aankopen worden gratis, snel én duurzaam bezorgd door fietskoerier Dropper. Regio Groningen-Assen ondersteunt dit initiatief van harte!

Vergaderingen binnen het thema Economie

De bijeenkomst van het Economisch Platform van 23 april is geannuleerd. Er wordt geprobeerd om het bestuurlijk overleg en andere themavergaderingen zoveel mogelijk digitaal door te laten gaan.

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen