Home | Fietsers in het zonnetje gezet tijdens “Fiets naar je Werk Dag’
Een Fietser Ontvangt Een Zakje Notenmix Uit Handen Van Gedeputeerde Melissa Van Hoorn. Fotograaf Jan Buwalda

Fietsers in het zonnetje gezet tijdens “Fiets naar je Werk Dag’

Delen

Fietsers op zes doorfietsroutes rondom Groningen hadden donderdag 25 mei geluk. Ze werden langs de route verrast met een uitdeelactie in het kader van de landelijke ‘Fiets naar je Werk Dag’. Medewerkers van de provincie Groningen en Groningen Bereikbaar deelden een attentie uit als blijk van waardering voor de fietsers. 

Pak de fiets
In Groningen dragen we graag ons steentje bij aan de ‘Fiets naar je Werk Dag’ door de fietser in het zonnetje te zetten“, aldus gedeputeerde Melissa van Hoorn. Het doel van de landelijke actie is om zo veel mogelijk werknemers op de fiets naar het werk te laten gaan. Want fietsen is gezond en beter het milieu. Van Hoorn: “Regelmatig fietsen zorgt ervoor dat je fitter en energieker bent. En voor de korte afstand is het een slim alternatief voor de auto, omdat je zo de verkeershinder en wegwerkzaamheden omzeilt.

Doorfietsroutes
Op de doorfietsroutes van en naar Assen, Bedum en Ten Boer ontving men in de ochtend het presentje als beloning voor het fietsen. Fietsers van en naar Zuidhorn, Winsum en Roden worden in de middag verrast. Doorfietsroutes zijn snelle en comfortabele fietspaden. Forenzen en scholieren reizen zo vlotter en veiliger naar school en werk. Dit draagt bij aan de bereikbaarheid van de steden en dorpen in onze regio.

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen