Home | Harmke Vlieg nieuwe directeur Regio Groningen-Assen

Harmke Vlieg nieuwe directeur Regio Groningen-Assen

Delen

Regio Groningen-Assen (RGA) heeft een nieuwe directeur! Met ingang van 1 juni 2023 gaat Harmke Vlieg van start bij het Regiobureau van de RGA. Zij volgt hiermee Betty de Boer op die in april afscheid nam.

De RGA staat aan het begin van de evaluatie en actualisatie van het gevoerde (vierjarig) beleid. “In dit proces zie ik een prachtige rol voor mijzelf weggelegd”, aldus Harmke Vlieg. Ook de voorzitter van de Stuurgroep RGA, gedeputeerde Mirjam Wulfse, is blij met de benoeming. “In Harmke zien wij een directeur/secretaris met zeer veel ervaring en verbindend vermogen dat we goed kunnen gebruiken in deze tijd. We staan namelijk voor flinke uitdagingen in de regio ten aanzien van onder andere het versnellen van de woningbouw”.

Veel bestuurlijke en maatschappelijke ervaring
Harmke Vlieg (1974) brengt veel bestuurlijke en maatschappelijke ervaring mee.  Ze heeft voor diverse overheden en maatschappelijke organisaties gewerkt. Na zestien jaar heeft ze vorig jaar afscheid genomen van de gemeentepolitiek in Assen. Ze is in Assen begonnen als raadslid waarna ze acht jaar wethouder is geweest. Momenteel is ze vicevoorzitter van het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie.

Uitdagend
Over een aantal weken start Harmke al bij de RGA. Ze kijkt uit naar haar nieuwe functie als directeur/secretaris. “Ik wil graag meebouwen aan een sterke regio waar het prettig wonen, werken en leven is. Het is een uitdagende opgave om de regio verder te ontwikkelen zonder afbreuk te doen aan de unieke kwaliteiten van het gebied. Ik wil graag bijdragen aan het beste resultaat voor de regio.”

Woonzorgcentrum de Westerkim en Assen Bloeit
Sinds 2022 is ze met plezier voorzitter van de Raad van Toezicht van Woonzorgcentrum de Westerkim. Daarnaast is ze vanaf begin 2023 ook bestuurslid van Assen Bloeit. Ze blijft deze werkzaamheden doen, naast haar werkzaamheden voor de Regio Groningen-Assen.

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen