Home | Groeningen trapt af met eerste netwerkbijeenkomst in Onnen
2323

Groeningen trapt af met eerste netwerkbijeenkomst in Onnen

Delen

Vrijdag 17 juni van 13.00 – 17.00 uur vindt de eerste netwerkbijeenkomst van Groeningen plaats op een bijzondere locatie in Onnen: het Waterleidingbedrijf. Het wordt de officiële aftrap van Groeningen!  Met Groeningen zijn we op weg naar een klimaatpositieve regio – en de realisatie daarvan is urgenter dan ooit. Heel veel partijen in het gebied zijn al met projecten bezig, maar als we het sámen doen onder de vlag van Groeningen kunnen we meer, sneller en betere resultaten behalen.

Groeningen is de naam van het gebied op de laagveengordel dat van west tot oost door de regio Groningen-Assen loopt. Groeningen is ook de naam van het netwerk waarin overheden, belangenorganisaties, onderwijs en ondernemers het gebied tot bloei gaan brengen. Hier gaan we de natuur beschermen, benutten en beleven en creëren we een natuurlijk ‘uitgaansgebied’ voor de mensen die in de regio wonen. Groeningen is bestuurlijk ondergebracht bij Regio Groningen-Assen, Bureau Pau heeft op verzoek van de RGA Groeningen in het zadel geholpen met een Uitvoeringsprogramma en de organisatie van het netwerk.

Voor deze eerste netwerkbijeenkomst heeft Bureau Pau samen met een aantal netwerkpartners een  mooi programma gemaakt. Riksta Zwart, Henk Kosters, Jasper van Belle, Mathijs Dijkstra, Roos Galjaard, Marleen Godlieb en Jolanda Doornbos werken allemaal aan het programma mee. Ook de Belevingskaart Groeningen beleeft deze middag de primeur. Het volledige programma van de bijeenkomst vindt u hier. Aan het eind van de middag is er uiteraard alle tijd om met anderen in het netwerk door te praten en ervaringen uit te wisselen.

U kunt zich aanmelden via deze link. Kent u mensen voor wie deze bijeenkomst ook interessant zou zijn? Stuur hen de link dan door!

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen