foto sandra

Nieuwe programmaleider Mobiliteit

Delen

Sandra Knoop is de nieuwe programmaleider Mobiliteit! Ze is niet nieuw bij de RGA. Na het afronden van haar studie in 2018 is ze als trainee begonnen bij het Regiobureau  “Ik vind het vooral leuk en interessant om niet voor één gemeente of provincie werkzaam te zijn, maar juist over die grenzen heen te kijken’ aldus Sandra. Ze stelt zich graag aan u voor:

Trainee
Per 1 februari ben ik programmaleider Mobiliteit bij Regio Groningen-Assen. Nieuw bij de RGA ben ik echter niet; in 2018 ben ik na mijn studie Sociale Geografie & Planologie gestart bij de RGA vanuit het traineeprogramma bij de provincie Groningen. Hierbij kon ik me bezig houden met de thema’s Wonen en Mobiliteit. Ik vond het gelijk heel leuk en interessant om niet voor één gemeente of provincie werkzaam te zijn, maar juist over die grenzen heen te kijken. Binnen het werkveld van Mobiliteit hield ik me bezig met (voor de regio) relatief nieuwe onderwerpen zoals Smart Mobility, Digitalisering, Logistiek en Deelmobiliteit. Op o.a. deze onderdelen kreeg het Noord-Nederlandse programma Slim & Groen Onderweg steeds meer vorm, waar de RGA (en uiteindelijk ik ook) een coördinerende rol vervulde en de samenwerking met het Ministerie van IenW zeker een belangrijk onderdeel is. Met als doel om mobiliteit in Noord-Nederlandse samenhang steeds meer te verduurzamen.

Bereikbare regio
Het onderwerp is dus zeker niet nieuw, en het regionaal samenwerken hierop ook niet. Ik heb in mijn werkzame jaren bij de RGA al veel kunnen leren van mijn collega’s (waaronder voorgaande programmaleiders), door de nauwe interne samenwerking. Als programmaleider mobiliteit bij de RGA neem ik deze kennis natuurlijk mee en zet ik me vol enthousiasme in om met de RGA-deelnemers de samenwerking op dit thema te continueren, waar mogelijk te intensiveren, focus aan te brengen waar nodig en kansen te verzilveren. Met als doel een mooie en nóg beter (en duurzaam) bereikbare regio.

Opgaven voor mobiliteit
Mobiliteit kan hierin niet meer los gezien worden van andere thema’s, in het programma NOVEX wordt dit thema samen met wonen en economie steeds integraler opgepakt, maar ook de link met klimaat, verduurzaming, druk op de ruimte in steden en vervoersarmoede daarbuiten, zijn onderwerpen waar we als regio steeds meer mee te maken hebben. Behoorlijke opgaven, dus. Als programmaleider hoop ik (gelukkig samen met de Mobiliteitscollega’s in de RGA) deze opgaven met elkaar te kunnen verbinden in een gedragen mobiliteitsprogramma, waar we in de regio over een aantal jaar de vruchten van kunnen plukken.

Kortom: een hele mooie uitdaging, en heel bijzonder om 5,5 jaar geleden als trainee in te stappen en me nu in deze rol hier mee bezig te kunnen houden en me nog steeds in te kunnen zetten voor de regio! Lijkt het je leuk om nader kennis te maken? Neem vooral contact op 😊 dan drinken we een kop koffie: knoop@regiogroningenassen.nl

 

 

 

Logo Regiomonitor@2x

De RGA was op bezoek bij Loket 9 voor 1 in Veldhoven en Brainport Industry Campus in Eindhoven. Een gemeentelijk samenwerkingsverband op gebied van bedrijventerreinen. Een een internationale campus voor hightech in het hart van de brainport in Eindhoven.

De komende periode worden delen van de zuidelijke ring afgesloten. Nieuwe knooppunten worden met elkaar verbonden. Wij mochten een kijkje nemen op de bouwplaats en waren onder de indruk van de operatie. We kijken uit naar september als we er overheen mogen rijden.

Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Om te meten wat de stand van zaken is in Noord-Nederland er een LLO monitor ontwikkeld.
https://regiogroningenassen.nl/startpunt-onderzoek-onder-noordelijke-beroeps-bevolking/

Kees Klomp stelt tijdens deze workshop de vraag “In een economische ecologie doen we niet langer alsof we boven de natuur staan, maar stellen we de natuurlijke huisregels centraal”. Praat u mee?

Wat vindt u van deelauto's?
Maakt u gebruik van deelauto's?
Hendri Nijborg doet onderzoek naar deelauto’s in het landelijk gebied voor de provincie Drenthe.

De enquête kunt u hier invullen, dat kost <10 minuten.: https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6X4CQnobedBvn4W

Vandaag kennismaking met ⁦@havlieg⁩ als nieuwe directeur van RGA. Samen met wethouders Annemiek Hoessen en ⁦@ErikDrenth⁩ op de fiets een rondgang door #Hoogezand; Gorecht-West, Martenshoek, historisch lint, Noorderpark. Grote #opgaven in #woonmilieus; fysiek/ sociaal.

Kijktip: nieuwsgierig naar de oude loop van de Hunze? Groeten uit Groeningen gaat morgen langs bij Hunzedal, Tusschenwater en de stad Groningen.

Regio Groningen-Assen heeft een nieuwe directeur! Met ingang van 1 juni 2023 gaat Harmke Vlieg (@havlieg) van start bij het Regiobureau van de RGA. Zij volgt hiermee Betty de Boer op die in april afscheid nam van de RGA.

Namens de @GemWkwartier de Regionale Woondeal ondertekend met de bestuurders van @RegioGA, gedeputeerden @TjeerdVD en Hans Kuipers. Dit onder toeziend oog van @hugodejonge wiens handtekening uiteraard niet mocht ontbreken✒️ 🏘!

Als voorzitter ⁦@RegioGA⁩ tekende ik vandaag voor meer dan 21000 te bouwen huizen vóór 2030 met ⁦@hugodejonge⁩ Dat is mogelijk omdat we met 7 gemeentes en 2 provincies samenwerken.Dit is het moment voor het Groningse deel.Dank wethouders en medewerkers en ministerie.

Ondertekening van de woondeal Regio Groningen Assen door minister Hugo de Jonge @MirjamWulfse @TjeerdVD @HansHaze1 @JosDarwinkel @StaalC @ErikDrenth @henkjanschmaal

4

Minister Hugo de Jonge tekent vandaag de woondeals van oa onze Regio Groningen Assen waarin we afspraken maken over de woningbouwopgave @MirjamWulfse @avine_fokkens @TjeerdVD Rik van Niejenhuis

3

#WorldWetlandsDay!🎉
Vandaag komt de werkgroep Groeningen bijeen om het belang van de laagveengordel voor het #klimaat de #biodiversiteit en de #leefkwaliteit onder de aandacht te brengen & te onderzoeken wat we nog meer kunnen doen! #WetlandsDay2023

Vanmiddag hebben wethouder Erik Drenth, Sandra Knoop van Regio Groningen-Assen, Martin Courtz van provincie Drenthe en Marlies Rijkeboer van Century Autogroep de eerste volledig elektrische deelauto in Midden-Groningen onthuld. https://bit.ly/3uYUByd

.

We waren gevraagd om op het Koninklijk Nederlands Waternetwerk iets te vertellen over ons project http://www.Groeningen.nu over oa klimaatadaptatie. @bgdeboer was in Rotterdam

Onze nieuwsbrief van november is uit, met o.a: Kwart miljard rijksbijdrage voor bereikbaarheid nieuwe woonwijken in de regio Groningen-Assen en een terugblik op Let’s Regio over ruimtelijke kwaliteit.
Lees ‘m hier👇


#regionalesamenwerking #RGA

Kwart miljard rijksbijdrage voor bereikbaarheid nieuwe woonwijken in de regio Groningen-Assen

#versnellingsafspraken #infrastructuur #bereikbaarheid #woningbouw #regionalesamenwerking #RGA

Werk jij graag mee aan slimme, duurzame mobiliteitsoplossingen? Meld je dan gratis aan het voor ons HIVE LIVE-event op 17 november! Tijdens HIVE LIVE staan inspiratie en netwerken centraal, met dit jaar als thema 'Connect the Future'. Bekijk het programma: https://bit.ly/3ytgM1A

RGA-directeur Betty de Boer kreeg tijdens Let's Regio!: "Ik ben verrast door de vele ideeën en inzichten die vanmiddag zijn gedeeld. Het heeft ons haakjes gegeven voor de invulling van ons thema #ruimtelijkekwaliteit." #regionalesamenwerking

Meer laden

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen