Regeling Regionale Projecten (ReP)

Delen

Naam project

Facilitair Centrum Interzorg

Projecttrekker

Interzorg

Locatie

Assen, Peize, Roden, Vries

Omvang projectkosten

€ 250.000,-, (logistiek, eten en drinken), de bijdrage vanuit Regio Groningen-Assen is € 100.000,-

Betrokken partijen

DEC, vastgoedbeheerder, leveranciers en lokale levens-middelentoeleveranciers, Drenthe College, Hanzehogeschool, UMCG/RUG

Status/planning

Afgerond

Facilitair Centrum Interzorg

Wat houdt het project in?

In het nieuwe Facilitair Centrum wordt wat betreft Facilitair Centrum Interzorgeten & drinken veel aandacht besteed aan het gebruik van natuurlijke eiwitten. Eiwittekorten leiden tot vermindering van spierkracht en verhoogt onder andere de valgevoeligheid. Eiwittekorten kunnen opgevangen worden door kunstmatige (kant en klare)met eiwit verrijkte drankjes. Deze worden over het algemeen niet als smakelijk ervaren en worden vaak opgediend op niet-logische momenten. Vaak wordt uiteindelijk maar de helft hiervan geconsumeerd waardoor het therapeutisch doel niet wordt behaald. De rest wordt weggegooid wat dus onnodige kosten met zich meebrengt. Na een jaar proefkoken en testen is het de koks van Interzorg gelukt om zelf producten te ontwikkelen van de juiste samenstelling en bite. Tevens wordt hierbij gewerkt met zoveel mogelijk lokale producten en zonder toevoeging van additieven.

Waarom dit project?

Interzorg heeft besloten in een facilitair centrum de bereiding van eten weer in eigen hand te nemen. Eigen onderzoek toont aan dat de kosten hierdoor nauwelijks wijzigen maar de kwaliteit naar een hoger niveau gebracht kan worden. Naast de bereiding van het eten vraag dit ook om de nodige organisatorische veranderingen. Omdat er zonder additieven gekookt zal worden is de tijd tussen het bereiden en consumeren beperkt en zal de gehele logistiek hierop aangepast moeten worden.

Waarom financiert Regio Groningen-Assen?

Het project levert een bijdrage aan de speerpunten ‘Kwaliteit Stad en Land’ versterken en ‘Economisch Kerngebied’ ontwikkelen. Interzorg heeft diverse locaties in de regio (Assen, Peize, Roden en Vries, regionale meerwaarde). Duurzaamheid blijkt uit de voedsellogistiek (lokaal produceren en bereiden).

Vanuit het project

Elly van der Woude, manager INN-service: “Door de bijdrage van de regio kan dit concept (gezond, eerlijk en natuurlijk) doorontwikkeld worden over de hele linie van eten en drinken. Het project draagt bij aan de leefbaarheid in de regio Groningen-Assen en de regionale economie”.

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen