Regeling Regionale Projecten (ReP)

Delen

Naam project

Veenlijn

Projecttrekker

Stichting Ketter & Co

Locatie

Veenhuizen

Omvang projectkosten

€ 94.265,-, de bijdrage vanuit Regio Groningen-Assen is € 23.500,-

Betrokken partijen

Marketing Drenthe, lokale ondernemers, grondeigenaren

Status/planning

afgerond

Veenlijn

Wat houdt het project in?

Diep onder de Drentse veenlandschappen (laagveengebieden) zit in het grondwater humuszuur en fulvinezuur; Veenlijn1zeer vruchtbare stofjes, die uit de plantenresten van het veen in het grondwater zijn gekomen. Deze geven het veenwater een prachtige gouden kleur. KETTER&co wil een pop-up veenbad en plug-in veenbad ontwikkelen, waarmee je het landschap op een nieuwe manier kan ervaren. Met de pop-up en plug-in wordt aangesloten bij verschillende evenementen en bestaande spa’s en wellness-centra. Daarnaast wordt de veenlijn ontwikkeld. De lijn bestaat uit gebotteld water en wellness-producten zoals een masker, zeep en zalf.

Waarom dit project?

Ketter&Co ziet mooie kansen voor de regio met nog onontdekte mogelijkheden van het veenlandschap. Het veenbad en de veenlijn vertellen niet alleen het verhaal van het landschap en de geschiedenis van het gebied, maar bieden ook een ervaring in het landschap.

Waarom financiert Regio Groningen-Assen?

Het project veenlijn valt onder het speerpunt Kwaliteit Stad en Land waarbij op vernieuwende wijze veelal onontdekte vennetjes in Drenthe tijdelijk worden ontsloten.

Vanuit het project

Esther Jongsma, projectleider Ketter & Co: “Door deze bijdrage kunnen we het eeuwen oudewater en de heilzame modder tot een ervaring maken. Om naast de Finse Sauna en het Turkse bad ook van het Veenbad een klassieker te maken.”

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen